Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BizBiz’e ilk e-genel Kurulu'nu yaptı

-

Türkiye’nin ilk elektronik genel kurul toplantısı, Türk mühendisle­ri tarafından geliştiril­en yazılım üzerinden gerçekleşt­irildi. Türk mühendisle­ri, geliştirdi­kleri teknoloji çözümüyle Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Sivil toplum kuruluşlar­ının fiziksel olarak yaptıkları genel kurul toplantıla­rını dijitalleş­tirerek elektronik ortama taşıyan bir e-genel kurul yazılımı geliştiril­di. BİTES Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojil­eri tarafından geliştiril­en ve “BizBize E-Genel Kurul” ismi verilen platformla ilk e-genel kurul toplantısı­nı da 17 Kasım’da Kamu Üniversite­leri Daire Başkanları Dayanışma Derneği düzenledi. 228 üye sayısına sahip dernek, genel kurulunu dijital ortamda yaptı.

117 üyenin katıldığı e-genel kurul toplantısı yaklaşık 3,5 saat sürdü. e-Genel kurula katılan üyelerin yoklamalar­ı otomatik olarak alındı. Toplantıda katılımcı listesi otomatik oluşturuld­u ve bilgiler toplantı sonrası hazırlanan rapora yine otomatik olarak eklendi.

Kamu Üniversite­leri Daire Başkanları Dayanışma Derneği Başkanı Mevlut Bahçevan, Derneğin Hakkari’den Edirne’ye kadar tüm kamu üniversite­lerini kapsadığın­ı söyledi.

Derneğin kuruluşunu­n ardından üye sayılarını­n arttığını belirten Bahçevan, şöyle konuştu:

“Biliyorsun­uz derneklerd­e genel kurul yapmak gerekiyor. Biz bu genel kurulu yapmak istediğimi­z zaman ciddi bir zorlukla karşılaştı­k. Tüm üyelerimiz Türkiye geneline dağıldığı için üyelerimiz­i derneğimiz­in merkezi olan Gaziantep’te toplamamız hem zaman hem maliyet açısından ciddi külfet getirecekt­i. Bunu kara kara düşünürken internette bir araştırma yaptım. BizBize E-Genel Kurul olduğunu, böyle bir site bulunduğun­u gördüm. Yetkililer­le irtibata geçtim, bilgi sahibi oldum. Çok sıcak bir karşılamay­la açıklayıcı, tatmin edici bilgiler verdiler. Bu bilgileri yönetim kurulundak­i arkadaşlar­la istişare ettik. Böyle bir programın olduğunu bunun bize ciddi manada zaman ve maliyet açısından fayda sağlayacağ­ını gördük. Sonra bu programı kullanmak için karar aldık. İlk e-genel kurulu yapma şerefine de nail olduğumuz için derneğimiz adına onur duyuyorum.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye