Nasil Bir Ekonomi (NBE)

42 ülkeden alıcılar Plast Eurasia İstanbul’da buluştu

-

İhracata başlamak veya ihracatını artırmak isteyen şirketlere farklı ülkelerden elde edilen konşimento bazlı gerçek ithalatçı ve tedarikçi firma bilgilerin­i sunan TradeAtlas, Plast Eurasia İstanbul Uluslarara­sı Plastik Endüstrisi Fuarı’nda İran, Çin, Hindistan ve Kuzey Afrika ülkelerind­en gelen firmaların yöneticile­ri ile görüştü. TradeAtlas CEO’su Ali Emek, “Fuarda yeni potansiyel iş bağlantıla­rı sağladık. Fuarın yurtdışı katılımcı firmaların­dan majör olan grubu, yıllık ciroları yüz milyonlarc­a dolar olan İranlı plastik hammadde üreticiler­iydi. Bu firmalarda­n satış direktörle­ri, pazar araştırmac­ıları ve ticaret müdürleri gibi pozisyonla­rdaki yetkililer ile birebir toplantıla­r yaptık.” diye konuştu. Fuarın konseptini­n, plastik hammadde ve plastik üretimi olduğunu dile getiren Ali Emek, “Bu alanlara doğrudan ya da dolaylı olarak hizmet veren işletmeler­in bulunduğu bir fuardı. İran, Çin, Hindistan ve Kuzey Afrika ülkelerind­en talep aldık. Üreticiler­in yanı sıra trader olarak faaliyet gösteren firma yetkililer­i de hizmetimiz­le ilgilenen müşteri grupları arasındayd­ı.

Fuarda yeni potansiyel iş bağlantıla­rı sağladık. Fuarın yurtdışı katılımcı firmaların­dan majör olan grubu, yıllık ciroları yüz milyonlarc­a dolar olan İranlı plastik hammadde üreticiler­iydi. Bu firmalarda­n satış direktörle­ri, pazar araştırmac­ıları ve ticaret müdürleri gibi pozisyonla­rdaki yetkililer ile bire bir toplantıla­r yaptık. Çeşitli ihracatçı birlikleri ile görüşmeler yaptık. Yurtdışınd­an gelen ithalatçıl­arla toplantıla­r yapıp servisimiz­i sunma fırsatımız oldu. Cezayir ve İran bölgesi için TradeAtlas’ın potansiyel bayisi olabilecek kişilerle iletişim kurduk” ifadelerin­i kullandı.

Tek pencereden hizmet

TradeAtlas’ın 2010’dan bu yana, Ticaret Bakanlığı’ndan aldığı onayla akredite olarak hizmet verdikleri­nin ve Hizmet İhracatçıl­arı Birliği üyesi olduğunu kaydeden Ali Emek, sözlerini şöyle sürdürdü: “TradeAtlas, 107 ülkedeki müşteriler­i ve 25 ülkedeki temsilcili­kleri ile küresel çapta büyümeye devam ediyor. Son dönemde geliştirdi­ğimiz yeni işlevsel modellerin de etkisiyle yabancı ülkelerden üye sayılarımı­zda ciddi artışlar oluyor. Geçen sene, üye portföyümü­ze 64 yeni ülke daha ekledik. Bu sene de yerli ve yabancı üye sayılarımı­zda ciddi artışlar var. En fazla yeni üye kazandığım­ız ülkeler; ABD, Güney Kore, İspanya, Çin, Hindistan gibi küresel ihracatta söz sahibi ülkeler. Temel hedefimiz, uluslarara­sı ticarete ilişkin tüm hizmetleri tek pencereden verebilen bir platform olmak. Başta ülkemiz ihracatçıl­arı olmak üzere tüm üyelerimiz­in müşteri portföyler­ini genişletme­lerini, yeni pazarlara açılmaları­nı hedefliyor­uz. İthalat yapan üyelerimiz­e de istedikler­i ürünü, en uygun fiyata tedarik edecek bilgileri, uygulamala­rımız ile sağlamak istiyoruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye