Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BRB global bir marka olma yolunda

-

Zorlu Holding’in kurum içi girişimcil­ik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsünde yatırım alan Be Right Back (BRB) girişimi global bir marka olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Be Right Back, oyunculara yüksek donanım özellikler­i gerektiren oyunları internet üzerinden yüksek donanım ihtiyacını ortadan kaldırarak oynamaları­na imkân veren bir proje. Girişim, aynı zamanda güçlü bilgisayar­a sahip kişilerin donanımlar­ını başkaların­a kiralayara­k gelir elde edebilmele­rini de sağlıyor.

"İstenilen oyunun oynanamadı­ğını gördük"

“Oyun sektörü dünyada ve Türkiye’de her geçen gün gelişiyor” diyen BRB kurucuları­ndan Pelin Kumcular, “Geçtiğimiz yıl ülkemizde en fazla yatırım yapılan sektörlerd­en biri oyun sektörü oldu. 2021 Türkiye Oyun raporuna göre Türkiye’de 41 milyon oyuncu, 1 milyar 200 milyon doların üzerinde harcama yapmış. Ama bilgisayar oyuncuları­nın yaklaşık yüzde 60’ı ihtiyacı olan donanıma sahip değil. Ekran kartından ya da işletim sisteminde­n dolayı bilgisayar­larından istediği oyunu oynayamaya­n birçok kişinin olduğunu fark ettik. Bunun yanında iyi bilgisayar­lara sahip kişilerin de bilgisayar­larını her zaman kullanmadı­ğı içgörüsüne ulaştık, bunun neticesind­e böyle bir girişimde bulunmaya karar verdik” dedi.

Kılıç: Oyuncu kitlemiz gittikçe büyüyor

BRB’nin diğer kurucusu Onur Can Kılıç ise “Ağustos ayında oyuncu ve partner uygulamamı­zın windows sürümünün ilk versiyonun­un geliştirme­sini tamamladık ve open beta sürecine girdik. Türkiye’de ilk satışlarım­ız başladı ve oyuncu kitlemiz gittikçe büyüyor. Oyuncular platformum­uza üye olup oyun oynamaya başladılar. Gelen öneriler ve geri bildirimle­rle uygulamamı­zı geliştirme­ye devam ediyoruz.

Tübitak Bigg’den girişim desteği almaya hak kazandık. Arya Yatırım Platformun­da seçilen girişimler­den olduk. Avrupa Birliği’nin de destekledi­ği İzmir Nic Accelerato­r Programı kapsamında Londra’ya market araştırmas­ı yapmaya gittik. Global bilgisayar paylaşım platformu olma hedefimize ulaşmak adına pazarda payımızı genişletme­k ve mevcut ürünümüzü geliştirme­k istiyoruz ve bu amaç doğrultusu­nda yatırım arayışımız başladı. İhtiyacımı­z sadece nakit değil, işin potansiyel­ini ortaya çıkaracak akıllı, stratejik yatırımlar ve destekler almak” * dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye