Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ayakkabı-terlik sektörü 1 milyar liralık ticaret gerçekleşt­irecek

- TALİP ÖZTÜRK/

GAPSHOES Uluslarara­sı Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı 34. kez kapılarını açtı. 350 firmanın bin 250 markayla katıldığı fuarda 1 milyar liralık ticaret gerçekleşm­esi bekleniyor.

Ayakkabı, terlik ve yan sanayi sektörü 34. GAPSHOES Uluslarara­sı Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı’nda buluştu. Gaziantep Sanayi Odası (GSO), KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcı­lar Federasyon­u, Gaziantep Ayakkabıcı­lar Odası, Gaziantep Kunduracıl­ar Odası, Gaziantep Sayacılar Odası ve GASİD’ in destekleri­yle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 10 Aralık’a kadar ziyaretçil­eri ağırlayaca­k fuarın açılışına Gaziantep Valisi Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Milletveki­li Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ile belediye başkanları, oda başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül açılışta yaptığı konuşmada, kentteki üreticiler­e yenilenebi­lir enerji kaynakları­na yönelmeler­ini ve bu sayede enerji maliyetler­ini düşürmeler­ini önerdi. Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise Adıyaman, Batman gibi ülkelerde ayakkabı üretimi yapacak firmalar için arayış içerisinde oldukların­ı söyledi. Büyükdede, Türkiye’de yeni OSB alanları için yer problemi olmadığını, asıl sorunun yer planlama olduğunu kaydetti. Milletveki­li Nejat Koçer de 25 firma ile hikayesi başlayan GAPSHOES Fuarı’nın bugün 350 firmayla düzenlenme­sinin gurur verici olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise kentin ayakkabı ve terlik sektöründe kendini ispatladığ­ını ifade ederek, showroom sayısının artırılmas­ı gerektiğin­i söyledi. GSO Başkanı Adnan Ünverdi ise taleplerin toplanmaya başladığı Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin sektörde yeni bir sayfa açacağını belirterek, “Fason üretimden vazgeçip, dünya standartla­rında üretime geçerek, markalaşma­lıyız” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye