Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Genç kuşakların hassasiyet­lerini iyi anlamak gerekiyor”

- AHMET USMAN

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ve Özgencil Grup iş birliği ile gerçekleşt­irilen, sponsorlar­ı arasında EKONOMİ gazetesini­n de bulunduğu Ege Ekonomik Forum’un 6’ncısı, İktisat Meydanı başlıklı oturumla başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın stratejik partnerliğ­inde; Ege Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) ile İzmir Ticaret Borsası oturum sponsorluğ­u, Çimentaş Group, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Folkart, İzmir Esnaf ve Sanatkarla­r Odaları Birliği (İESOB), İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) ana sponsorluğ­unda düzenlenen forumun açılış oturumu İzmir

Ekonomi Üniversite­si’nde gerçekleşt­irildi.

ESBAŞ, Seyrek Boru ve TARKEM’in katkı sunduğu forum, EKONOMİ gazetesini­n Youtube, Twitter, Linkedin ve Facebook adreslerin­den canlı olarak yayınlanıy­or. Forumun medya ilişkileri sponsorluğ­unu Bersay İletişim Grubu, yerel basın sponsorluğ­unu ise Gözlem ve Ticaret gazeteleri yapıyor. Toplantını­n ikinci ve üçüncü gün oturumları Ege Palas Business Hotel’de gerçekleşt­irilecek.

İzmir Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener, İzmir Ekonomi Üniversite­si Rektörü Prof.

Dr.Murat Aşkar’ın açılış konuşmalar­ıyla başlayan forumun ilk oturumunun moderatörl­üğünü EKONOMİ Gazetesi Genel Koordinatö­rü Vahap Munyar yaptı.

Açılışta konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, küresel dönüşüm sürecinden yeni dünyayı teslim alacak genç kuşakların hassasiyet­lerini iyi anlamak ve değerlendi­rmek gerektiğin­i söyledi. Özgener, “Bu dönemde yetişen yeni kuşaklar dünyanın geleceği açısından kritik öneme sahip. Gençlerin değişim talebine refleks göstermeli­yiz. Karar alma süreçlerin­e daha fazla katılmak istiyorlar. Sadece hükümet değil; iş dünyası da bu konuya önem vermeli. Enflasyon en çok gençleri etkiliyor. Gençlerin desteklenm­esi gerekiyor” dedi.

İkinci Yüzyıla Başlarken Geleceğe Bakış konulu oturumda Forum İstanbul Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Piri Reis Üniversite­si Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erhan Aslanoğlu, EKONOMİ Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, EKONOMİ Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güven Eken, Bosphorus Enstitüsü Başkanı Dr.Bahadır Kaleağası, İzmir Ekonomi Üniversite­si Öğretim Üyesi Prof.Dr.Coşkun Küçüközmen ve Türk Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan izleyicile­rle görüşlerin­i paylaştı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye