Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Manavgat’ın 40 yıllık OSB özlemi sona eriyor

- FİKRİ CİNOKUR

Manavgat’ın 40 yıllık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) planlaması­nın sonuna gelindiği ve ilçenin 40 yıllık OSB özleminin sona ereceği belirtildi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve OSB Başkanı Seydi Tahsin Güngör, planlama aşamasında olan 360 dönüm alanda kurulacak nitelikli butik özellikte olacak OSB’nin önümüzdeki dönemde temel atma aşamasına geleceğini söyledi. Güngör, “9 bin üyesi olan MATSO’nun ve Manavgat’ın 40 yıllık OSB özlemi sona erecek. Şu anda kurum görüşleri sürecini bekliyor” dedi.

Manavgat ekonomisin­in Türkiye’nin 40 ilinden daha büyük olduğunu ifade eden Güngör, ilçe sınırları içinde 225 adet beş yıldızlı olmak üzere irili ufaklı belediye belgeli 500 konaklama tesisi bulunduğun­u kaydetti. Manavgat ekonomisin­in Antalya ekonomisin­i beslediğin­i anlatan Güngör, “Antalya’ya inen 3 uçaktan 1’i Manavgat’a turist getiriyor. Antalya 15 milyar dolar turizm girdisi sağlıyor. Bunun 5 milyar doları Manavgat’tan karşılanıy­or” diye konuştu. MATSO’nun 53 ilin TSO’sundan daha büyük olduğunu vurgulayan Güngör, şöyle devam etti: “Manavgat turizminin ve ilçenin çok iyi bir tanıtıma ihtiyacı var. Manavgat Antalya ile Alanya arasında sıkışıp kalmış durumda. Tanıtımını çok iyi yapmalıyız. Manavgat turizmi tedarik sağlayan bir ekonomiye sahip. Tarım ve turizm kenti.”

“Yeraltı kaynak suları kayboluyor”

Manavgat’ta serada muz üretiminin arttığına dikkat çeken Güngör, şunları kaydetti. ‘’Manavgat’ta 150-200 dönüm alanda başlayan serada muz üretimi 28 bin dönüme ulaştı. Türkiye’nin muz üretiminin yüzde 15’ini Manavgat karşılıyor. Ancak yeraltı su kaynakları yok oluyor. Su yok. Muza kota konulmalı. Serada üretimi çeşitlendi­rmeli, ancak sera maliyetler­i de arttı. Sera üretimini toprağı olan, toprağı bilen yapsın, çiftçi desteklens­in. Çünkü tarımsal girdi maliyetler­i 5 kat arttı.’’

 ?? ?? Seydi Tahsin Güngör: Üç fakültesi olan Manavgat’a üniversite kurulsun. Üniversite ile 10 yılda 25 bin öğrenci hedefliyor­uz.
Seydi Tahsin Güngör: Üç fakültesi olan Manavgat’a üniversite kurulsun. Üniversite ile 10 yılda 25 bin öğrenci hedefliyor­uz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye