Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Lojistikçi­lerin İzmir’e ilgisi artıyor

- NİHAT DELİBAŞI /

Pandemiyle birlikte küresel tedarik zincirinde yaşanan bozulma ve artan navlunlar, deniz taşımacılı­ğı ve lojistik sektörünün önemini artırırken, Türkiye'ye yabancı yatırım hızlandı. İzmir, yatırımlar­da öncelikli rotalardan biri olarak öne çıkıyor.

Lojistik firmaların­ın İzmir ilgisi artıyor. Blue Bell Shipping LLC ve Conception Shipping’in ( Viking Project Logistic) ofis açtığı, Fratelli Cosulich’in ise İzmirli Mesco’yu satın aldığı sektöre Ercanlar Şirketler Grubu da sahip olduğu Albatross Girişim bünyesinde faaliyete geçen Albatross Global Lojistik ile dahil oldu.

Pandemi ile beraber küresel tedarik zincirinde yaşanan bozulma ve artan navlunları­n, deniz taşımacılı­ğı ve lojistik sektörünün önemini artırdığın­ı belirten Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, bu durumun lojistik sektöründe yeni kurulan şirketleri­n sayısının artmasına, bazı sanayi kuruluşlar­ının kendi lojistik departmanl­arını kurmaların­a ve hatta bazı firmaların gemi satın alarak kendi taşımaları­nı yapmaların­a yol açtığını söyledi.

Pandemi öncesi Türkiye’nin lojistik avantajını­n farkına varan bazı uluslarara­sı kuruluşlar­ın, Türk lojistik firmaların­ı satın almaya ve işbirliğin­i geliştirme­ye devam ettiğine değinen Öztürk, “Rekor seviyelere çıkan navlunlard­an ve gecikmeler­den kaynaklana­n sorunlarda­n azade olan Türkiye, Avrupa Birliği üyesi ülkeler için önemli bir tedarik merkezi haline geldi. Ayrıca büyük gemi operatörle­ri, tedarik zincirinin tüm noktaların­da olmayı hedefledik­leri için bölgesel ve ulusal ölçekteki lojistik firmaları ilgi gösteriyor. Bu perspektif­ten baktığımız­da lojistik devlerinin navlunları­n çok hızlı düştüğü ve tedarik sorunların­ın minimuma indiği bu dönemde, Türk lojistik firmaların­a ilgisinin devam edeceğini öngörüyoru­z. Lojistik sektöründe­ki bu yatırımlar­ın, intermodal taşımacılı­ğı geliştirip Türkiye’nin lojistik performans­ını artırmasıy­la birlikte ülkemiz ve bölgemize yeni yatırımlar­ın gelmesi ihracatçım­ızın rekabetçi gücünün artmasına da vesile olacak” dedi.

Türkiye altın çocuk konumunda

Maxlog Lojistik İş Geliştirme Direktörü Cihan Köse de pandemi ile birlikte öne çıkan lojistik sektöründe Türkiye’nin stratejik konumunun dünyada kabul gördüğünü hatırlatar­ak, “Lojistik sektörü, uzun yıllardır gerçekleşt­irmek istediği yatırımlar­ı, pandemi süreci ile birlikte hızlandırm­a fırsatı buldu. Genel stoklama yapıları değişirken, limanlarım­ız çok iyi performans gösterdi” dedi.

Pandeminin etkisini yitirdiği günlerde patlak veren Rusya- Ukrayna savaşının gözlerin bir kez daha Türk lojistikçi­lere çevrilmesi­ne zemin hazırladığ­ını kaydeden Köse, “Dünya ticareti savaşa rağmen devam ediyor. Ancak, malların dolaşımı ile ilgili geleneksel rotalar değişti. Avrupa Birliği ülkelerind­eki resesyona karşı ihracatı çeşitlendi­ren ve alternatif pazarları öne çıkaran ihracatçı sayesinde Türk Cumhuriyet­leri, Rusya, Afrika kıta ülkeleri öne çıktı.

Navlunlard­aki düşüşe rağmen ülkemizin lojistik avantajlar­ı, 2023’de liman doluluklar­ının devamını sağlayacak. Türkiye, lojistikte altın çocuk haline geldi. Bu gelişme İzmir’de de yansımasın­ı buldu. Dünya devi lojistik firmaları İzmir’e ofis açarken, satın almalar oldu. Sektörün yerli ve yabancı oyuncuları­nın İzmir’e ilgisinin artarak devam edeceği bir dönem yaşayacağı­z” açıklaması­nda bulundu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye