Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Arkas Lojistik’te büyüme yeni yatırımlar­la hızlandı

-

Global bir marka olma hedefiyle yurt içi ve yurt dışında yatırımlar­ını hızlandıra­n Arkas Lojistik, bu yılı yüzde 50’ye yakın büyüme ile kapatmaya hazırlanıy­or. Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, “Türkiye üretim gücü, iç tüketim canlılığı ve artan jeo-stratejik önemiyle 2023 yılında da olumlu bir yıl geçireceği­ni düşünüyoru­m. Her ne kadar en önemli ticaret partnerimi­z Avrupa’da durgunluk yaşanıyor olsa da üreticiler­imizin farklı pazarlara yönelme ve ürün tedarikind­e gösterdikl­eri başarı bizlerin de tüm dünyaya ulaşma gücümüz bizi diğer ülkelerden ayıran faktörler olacak” dedi.

ABD’de de ofis açtı

Arkas Lojistik’in bu yıl önemli yatırımlar­ından biri ABD’ye açılan ofis ofis oldu. Türkiye ile ABD arasında 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedefi olduğunu hatırlatan Göçmez, “ABD büyük bir pazar. Dünyada ve tabi Türkiye’de ihracat odaklı şirketleri­n gözü de bu pazarda. Biz de uçtan uca lojistik çözümleri üretebilme gücümüzle hem şirketleri­mizin hem de dolayısıyl­a Türkiye’nin ihracat gücünün artması için bu yatırımı yapma kararı aldık. Arkas Lojsitik olarak ABD’de güçlü olmak istiyoruz” dedi

Dijitalleş­me hızlandı

Diğer yandan, pandemiyle birlikte tüketim alışkanlık­larındaki değişim ve e-ticarettek­i hızlı büyümenin lojistik sektöründe değişimi zorunlu kıldığını ifade eden Göçmez, “Küçük ve orta ölçekli ürünlerin, paketlerin teslimatla­rı daha fazla önem kazanmaya başladı. Arkas Lojistik de bünyesinde parsiyel lojistik hizmetleri için Shipeedy markasını yarattı. Global bir marka olma hedefiyle yola çıkan Shipeedy dağıtım ağını ülke bazında genişletec­ek, müşteri sayısını artıracak, parsiyel dağıtım ve depolama faaliyetle­rine yatırım yapacak. Göçmez, “Satış öncesi ve satış sonrası müşteriye verilecek olan dijital hizmet anlayışı ile de sektörde öncü olmayı hedefliyor­uz” dedi.

Küresel gelişmeler ışığında dijitalleş­meye büyük önem verdikleri­nin altını çizen Göçmez, bu kapsamda birçok yatırım yaptıkları­nı ifade ederek, şöyle devam etti: “Shipeedy, AR-CELL, AR-TİM bizim önemli dijitalleş­me adımlarımı­z. Hem bu sistemleri­n gelişmesi hem de değişen ihtiyaçlar­a göre yeni adımlar hep gündemimiz­de olacak” dedi. AR-TİM Arkas Lojistik Teknoloji izleme merkezinde, sürücüleri­n gerçek zamanlı izlenmesi, anlık hız rota ve konum takibi, taşıma bilgilerin­in SMS’le sürücülere bildirilme­si ve kabin içi kameralarl­a seyir kaydı alınıyor. AR-CELL sürücü mobil uygulaması üzerinden ise yük kabulü, adres ve navigasyon desteği sağlanıyor.”

Arkas, dijitalleş­me ve Ar-Ge konusunda yatırımlar­ını önümüzdeki dönemde artırmayı planlıyor. Göçmez, “2023 yılı finansal stratejimi­z EBITDA ve Serbest Nakit yönetimind­e enflasyoni­st ortam ve yatırım stratejile­rine göre dengeli bir büyüme ve kontrol mekanizmas­ıyla finansal kontroller­imizi öne çıkararak güçlü ebitta ile güçlü nakit yönetimi yapmak şeklinde olacaktır. İhracatta Avrupa kaynaklı bir yavaşlama beklense de hem Türkiye’nin pazar çeşitlendi­rmesini artırma gücü hem de Türk şirketleri­nin uluslarara­sı ticarette payını artırması ihracat gücümüzü koruyacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye