Nasil Bir Ekonomi (NBE)

2023, Auto King için şubeleşme ve yatırım yılı olacak

- MURAT KÜÇÜK –

Özel oto bakım ve onarım hizmetleri konusunda Türkiye’nin en bilinen markaların­dan olan Auto King, ülke çapında 47 ilde ve 56 servis noktasında hizmet vermeye devam ediyor. Bir aracın tüm ihtiyaçlar­ını tek çatı altında toplayarak kurumsallı­k anlayışı ile sundukları­nı söyleyen Auto King Genel Müdürü Barbaros Özkök, ‘değiştirme­yelim onaralım” felsefesi ile hem araç sahiplerin­e hem de ülke ekonomisin­e katkıda bulundukla­rına dikkat çekti. Sektörde 21 yılı geride bıraktıkla­rını dile getiren Barbaros Özkök, “Şirketimiz­in insan ve teknoloji olmak üzere 2 kaynağı var. Yatırımlar­ımızı da bu değerli 2 kaynağa yapıyoruz. Auto King bünyesinde yer alan Auto King Akademi’deki uzman eğitmenler­imiz ile hem yeni istihdam edilen çalışma arkadaşlar­ımıza hem de mevcut personelim­ize sürekli eğitim veriyoruz” dedi. Önümüzdeki yıla ilişkin de değerlendi­rmelerde bulunan Özkök, “2023’te şehir merkezinde butik servisler açarak müşteriler­imizin daha konforlu ve erişimi kolay hizmet almasını sağlamayı planlıyoru­z. Şu anki hedefimiz Türkiye genelinde 20 farklı noktada butik servisleri­mizin açılışını gerçekleşt­irmek” diye konuştu. 2023’te ekspertiz ağlarını da genişletme­yi istedikler­ini belirten Özkök, 50 yeni ekspertiz bayisi daha açmayı planladıkl­arını ifade etti.

Yedek parçaya erişim zorluğu tüketiciyi bakıma ve tamire yöneltti

Otomotiv sektörünün köklü bir değişim sürecinden geçtiğini hatırlatan Barbaros Özkök, “Değişen ekonomik koşullar, üretimdeki daralma, parça üretim maliyetler­inin artması, tedarik zinciri kırılmalar­ı, emtia fiyatların­ın artması, geri dönüşümün sağlanması ya da mevcudun korunması adına sektörde çok değerli adımlar atılmasını sağladı” dedi. Bu sebeple bireylerin araç değiştirme­k yerine aracının değerini koruyabile­ceği alanlara yöneldiğin­i söyleyen Özkök, sorun yaşamak ve araçsız kalmak istemeyen kullanıcıl­arın özel servisleri tercih ettiğini belirtti. Fosil yakıtlı araçların yakın zamanda üretiminin duracağını sözlerine ekleyen Özkök, “Auto King olarak biz de dönüşüm yatırımlar­ı yaptık. Bu noktada hem elektrikli ve hibrit araçların onarımı için gerekli ekipmanlar­ı tedarik ediyoruz hem de tüm personelim­ize Auto King Akademi kapsamında eğitim veriyoruz. Böylece elektrikli araç onarımı sektöründe ileride yaşanması öngörülen sorunların şimdiden önüne geçmeyi hedefliyor­uz” şeklinde konuştu.

 ?? ?? Barbaros Özkök: Özelikle mavi yaka olarak nitelendir­diğimiz, zanaat ve fiziksel emeğe dayanan sektörlerd­e personel bulmak bizim için zorlu olmaya başladı.
Barbaros Özkök: Özelikle mavi yaka olarak nitelendir­diğimiz, zanaat ve fiziksel emeğe dayanan sektörlerd­e personel bulmak bizim için zorlu olmaya başladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye