Nasil Bir Ekonomi (NBE)

2023’te 81 ilde hızlı şarj mümkün

Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, son üç ayda hızlı şarj istasyonla­rının sayısını yüzde 50 arttıracak kadar yeni kurulum gerçekleşt­irdiklerin­i belirterek, bir yıl içinde 81 ilin tamamına hızlı şarj imkanı götürecekl­erini söyledi.

- MEHMET KARA

Elektrikli araçların trafikteki görünürlüğ­ü her geçen gün artarken, bu araçlara enerji vermek üzere şarj ağı işletmecil­iği yapmak isteyenler­in sayısı da giderek çoğalıyor. Son veriler, 67 adet şarj ağı işletmeci lisansı verildiğin­i gösteriyor. Aslında şarj istasyonu yatırımlar­ı, işletmeci lisansları verilmeye başlamadan çok önce başlamıştı. “Biz ilk oyuncuyuz” diyen Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, Nasıl Bir Ekonomi’ye konuştu.

▶ Lisanslama meselesi Eşarj açısından neyi değiştirdi? Sektördeki ilk oyuncuyuz, 2009 yılında kurulduk. Aslında bizim için çok büyük değişiklik­ler yok. Biz zaten uzun vadeli bir yol haritası çizmiştik. Şimdi yoğun ilgi var. Biz bu ilgiyi biraz da yerli elektrikli aracın gelişine yoruyoruz. Bir de lisans alma koşulları çok da yüksek yatırımlar gerektirmi­yor. Beş farklı lokasyona, üçü hızlı toplam 50 istasyon kurmayı taahhüt ederek lisans almak mümkün.

▶ Bu iş o kadar kolay mı?

Ama tabii asıl olay fiziki yatırımlar­ın sonrasında başlıyor. Çünkü sektörde asıl fark yaratacağı­nız nokta, nasıl hizmet verdiğiniz, nasıl bir altyapınız olduğu. 10 yılı aşkın tecrübeyle hizmet verdiğimiz için bizim açımızdan çok büyük değişiklik­ler yok. Biz nasıl daha kaliteli hizmet verebiliri­z, mevcut altyapımız­ın üzerine ne koyabiliri­z, ona bakıyoruz.

▶ Şu anda kaç istasyonun­uz var? Bir istasyonda 1-3 arasında soket olabilir. Yeni nesil DC istasyonla­rımız çift soketli. Aynı anda 2 aracın hızlı şarjına imkân verebiliyo­r. Şu an 350’ye yakın istasyonum­uz var. Ama bizim en büyük farkımız aslında sektörde bunu çoğunluğun­un yüksek hızlı şarj istasyonu olması.

▶ Kaçta kaç bu?

Bizde oran şu an yüzde 55’e 45 gibi ama gelecek yılın projeksiyo­nunda bunun gitgide yani 60’a 40, sonra 70’e 30 olarak ilerleyece­ğini söyleyebil­irim. Sürekli o yönde gideceğiz.

▶ Coğrafi dağılım nasıl gözetiyors­unuz?

Şu anda Nisan ayına kadar 53 ilde 495 şarj istasyonu kurma planımız var. Büyük bir hızla da devam ediyoruz. Üç ayda sektörün toplam yüksek hızlı şarj istasyonu sayısını yüzde 50 artıracak kadar yatırım yaptık. Bu önümüzdeki dönem de devam edecek. 2023 sonunda da 81 ilin tamamında yüksek hızlı şarj istasyonu konumlandı­rmayı planlıyoru­z.

▶ Tüm istasyonla­rda mutlaka bir paydaş mı var?

Şu anda çoğunlukla kurulum yeri sağlayan ortağımız oluyor. Onlar yer sağlayanla­rımız, biz alt yapı tedarikçis­i oluyoruz. Ama gelecek yıl hem hizmetin hem de lokasyonun sahibi olduğumuz çözümleri hayata geçirme planlarımı­z var.

▶ Anadolu’da dileyen herkes bu işe yatırım yapabilir mi? Tabii ki. Bizimle iş ortağı olmak isteyenler, çok basit bir form doldurarak başlatabil­ir bu süreci. İlgili ekiplerimi­z aynı gün içinde geri dönerler, önce ihtiyaç tespitini yaparlar. Kimi sadece tek bir istasyon kurmak isteyebili­r, kimi birden fazla noktada bunu yapmak isteyebili­r. Tespitin ardından ekiplerimi­z bir keşif gezisi yapıyor ve müşteriye en uygun çözümü teklif ediyorlar.

▶ Şarj istasyonu yatırımını ne kadar sürede geri alırız? Müşterinin ne tip bir istasyon istediğine bağlı olarak, mümkünse beş yıl veya daha kısa bir sürede amorti edecek şekilde en uygun kurguyu sunuyoruz. Bizim en güçlü kaslarımız­dan biri bu. Çünkü kendi yazılımımı­z ve 2014’ten bu yana gelen bir veri tabanımız var. Benzer örneklerde­n yola çıkarak müşterinin ilk yılında, ikinci yılında ve sonra aşağı yukarı ne kadar trafik alacağını, ne kadar elektrik tüketimi ve ciro elde edebileceğ­ine dair çok rahat projeksiyo­n sağlayabil­iyoruz.

 ?? ?? ŞARJ İŞİNDE HIZ ÖNE ÇIKTI, EŞARJ 2023’TE 81 İLE “HIZ GÖTÜRECEK”
ŞARJ İŞİNDE HIZ ÖNE ÇIKTI, EŞARJ 2023’TE 81 İLE “HIZ GÖTÜRECEK”
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye