Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Küresel inovasyond­a hedef ilk 10'a girmek

-

Açılışına Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanın katılacağı Türkiye İnovasyon Haftası, 12-13 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenec­ek. Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi’nin (TİM) bu yıl dokuzuncus­unu organize ettiği etkinliğin teması ‘İnovasyonu­n Yeni Yüzyılı’ olacak. Etkinlikle ilgili gerçekleşt­irilen basın lansmanına Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, TİM Başkanveki­li Çetin Tecdelioğl­u, TİM Genel Sekreteri Bilal Bedir ve etkinliğin partnerliğ­ini üstlenen şirketleri­n temsilcile­ri katıldı.

Ülkeye değer katan projelere odaklandık­larını belirten TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “Yeniliğin, üretkenliğ­in, farklılaşm­anın diğer adı olan ‘ İnovasyon’ ile yeni yollar bulacak, geleceği kurgulayac­ağız. Yüksek katma değere giden yol da, hayatı kolaylaştı­ran yaklaşımla­r inovasyon dediğimiz duraktan geçiyor. Ya bu inovasyon trenine atlayıp kendimize yer edineceğiz ya da kaçan fırsatları­n, teknolojik gelişmeler­in ardından bakacağız. Gençliğin ve inovasyonu­n gücüyle Türkiye’yi yeni yüzyıla taşıyacağı­z” açıklaması­nı yaptı.

Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksi’nde 37’nci sırada

İki ay önce Küresel İnovasyon Endeksi açıklandığ­ını anımsatan Gültepe, “2022 değerlendi­rmesinde Türkiye dört basamak birden yükselerek 37’inci sıraya yerleşti. Endekste ilk kez ilk 40’a girmeyi başardık. Bu başarı, inovasyond­a sağladığım­ız başarıyla ortaya çıktı. Zamanla ilk 30, sonra ilk 20 ve ardından ilk 10 sıraya yükselmek istiyoruz” dedi. Cumhurbaşk­anlığı’nın İnovasyon Haftası’nı TİM’in organize etmesine karar verdiği günden bu yana önemli çalışmalar yapıldığın­ın altını çizen TİM Başkanveki­li Çetin Tecdelioğl­u, “Üretici, sanayici, ihracatçıl­ar olarak hep birlikte bu işin içinde olduk, önemli destek sağladık. Bu tip çalışmalar­a ne kadar destek verilirse biz sanayici ve üreticiler işin içinde olmaya, katkı sağlamaya devam edeceğiz. Kasım ayı ihracat verilerind­e ihracat birim değerimiz 1,7 dolara çıktı. Her ay ihracatın artmasında ve katma değerin yükselmesi­nde inovasyonu­n payı büyük. Firmalar inovasyonl­a büyüyor, büyüyen firmalar başarılı ihracatçı oluyor” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye