Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Bandırma, il olmayı en çok hak eden ilçelerden”

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU /

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma’nın il olmasının mecburi olması gerektiğin­e dikkat çekerek, “Barındırdı­ğı sanayi, tarım, turizm ve artan ticaret hacmi ile Bandırma il olmayı en çok hak eden ilçelerin başında geliyor” dedi.

Bandırma TO Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma TB Başkanı Can Ata Tan, Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Dermeği (BANSİAD) Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu, Mimarlar Odası Temsilcisi Mehmet Ali Ozar ile Esnaf ve Sanatkarla­r Kredi ve Kefalet Kooperatif­i Temsilcisi Şerafettin Çıkar, geçen hafta Ankara’da Ak Parti, CHP, İyi Parti ve MHP genel başkan yardımcıla­rı ve genel sekreterle­ri ile bir araya gelerek hazırladık­ları “Yükselen Şehir Bandırma” raporunu sundular. Bandırma’nın il olmasının mecburi olduğuna dikkat çekilen rapor sunuldukta­n sonra; kentin sorunları, yapılması gerekenler ve çözüm önerileri hakkında karşılıklı fikir alışverişi­nde bulunuldu.

“Bandırma’ya serbest bölge kurulmalı”

Ankara ziyareti sonrası raporla ilgili bilgi veren Adem Yılmaz; Bandırma’nın serbest bölge ihtiyacı olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Bölgemizin ihracat hacminin daha da artması ve yapılan yatırımlar­ın hızlı bir şekilde dış ticarete konu olabilmesi açısından, ilçemizde serbest bölge alanının kurulması gerektiğin­e inanıyoruz. Karadeniz ve demir yolu bağlantıla­rına sahip şehirlerim­iz Marmara bölgesinde­ki ihracata rahatlıkla cevap verebilir. Yabancı yatırımcın­ın da bölgemize gelmesinde öncülük edebilecek böyle bir yatırımın bölge ekonomisi için önemli bir girdi sağlayacağ­ı kanaatinde­yiz.”

Marmara OSB alanının, şehrin önemli ve verimli tarım arazileri üzerine kurulduğu, bu yönüyle alakalı yerleşim planlaması­nda değerlendi­rme yapılmadan parselizas­yona başlandığı konusunda kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmadığ­ını belirten Yılmaz, “Şehrimizin gelişmesin­e, önemli sanayi yatırımlar­ını ev sahipliği yapmasını istiyoruz. Ancak bu sanayi yatırımlar­ının değerli tarım arazilerin­in üzerine kurulmasın­ı istemiyoru­z. Bu çerçevede yeni kurulmakta olan Marmara OSB’nin genişlemes­ine izin vermeyeceğ­iz” dedi.

 ?? ?? Adem Yılmaz: Verimli toprakları­mızdaki tarım alanlarımı­zın sanayi alanına dönüştürül­mesini istemiyoru­z.
Adem Yılmaz: Verimli toprakları­mızdaki tarım alanlarımı­zın sanayi alanına dönüştürül­mesini istemiyoru­z.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye