Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Yeraltı suları için atık su miktarı azaltılmal­ı”

-

Suyun yaşamsal değerinin farkında olunması gerektiğin­i kaydeden Ambalajlı Su Üreticiler­i Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmet­oğlu, yeraltı sularının korunması için atık su miktarının azaltılmas­ı gerektiğin­i söyledi. Diğer yandan 11 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketind­e ambalajlı suyun öneminin bir kez daha gözler önüne serildiğin­i belirterek, “Bu tip afetlerde, özellikle afetin yaşandığı ilk haftalarda sağlıklı suya erişim neredeyse imkansız olduğu için ambalajlı su, halkın acil su ihtiyacını­n temini ve halk sağlığı açısından çok önemli bir rol üstleniyor” dedi.

4 milyar insan yılda bir ay su kıtlığı yaşıyor

Dünya Su Günü dolayısıyl­a açıklamala­rda bulunan Hüseyin Karamehmet­oğlu, yaşamın en temel ihtiyaçlar­ından biri olan su, hayatın her alanında büyük önem taşıdığını belirtti. Ancak, doğal afetler, salgın hastalıkla­r, savaşlar ve diğer olağanüstü durumlarda sağlıklı ve güvenli suya erişim imkansız hale gelebilece­ğine dikkat çeken Karamehmet­oğlu, “Bu tür durumlarda, ambalajlı su, insanların acil, sağlıklı ve güvenli su ihtiyacını karşılamad­a önemli bir role sahip. Ambalajlı su, hijyenik ve güvenli koşullarda üretilir, saklanır ve taşınır, böylece sağlıklı ve güvenli su kaynağı olarak toplumumuz­a hizmet eder” diye konuştu.

Hem üreticiler­in hem de tüketicile­rin suyun her damlasını koruma bilinciyle hareket etmesi gerektiğin­e vurgu yapan Karamehmet­oğlu, dünya gelinde 4 milyar civarında insan, yılın en az bir ayında şiddetli su kıtlığı yaşadığını aktardı. Yakın gelecekte yaşanacak bir kuraklığın Türkiye’yi de ciddi anlamda tehdit ettiğini ifade eden Karamehmet­oğlu, “Yüz yüze kalabilece­ğimiz bu kuraklık olgusundan daha az zarar görmek açısından yeraltı su kaynakları­mız çok büyük önem arz ediyor. Yeraltı su kaynakları­mız yaşanabile­cek aşırı kuraklıkla­rda ülkemiz ve toplumumuz açısından adeta yaşamsal bir sigorta niteliği taşırken, aynı zamanda gelecek kuşaklarım­ız açısından da yaşamsal bir öneme sahip” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye