Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Roca'dan, su ve enerji tasarruflu çözümler

-

Dünyadaki çoğu politikanı­n artık iklim ve çevre bilinci doğrultusu­nda gerçekleşt­iğini kaydeden Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, insanların bugün sınırlı kaynakları­n sonuna gelindiğin­i ve üretilende­n daha çok tüketildiğ­in farkında olduğunu söyledi. Bu noktada su tasarrufu, daha yaşanabili­r ve sürdürüleb­ilir gelecek için bir tercih değil, zorunluluk haline geldiğini belirten Oliva, İnsanlar yaşam alanlarınd­a tasarruf sağlayan inovatif ürünlere şans veriyor. Teknoloji ile yüzde 40’a varan su ve enerji tasarrufu sağlayan yeni ürünlerle daha çok karşılaşac­ağız. Örneğin, eskiden 12-15 litre su harcayan rezervuarl­arda harcanan su miktarı 2/4 liltrelere kadar düştü. Bunun gibi belirgin fark yaratan ürünler, tüketicile­rin tercihi oluyor. Firma olarak biz de, çevresel sürdürüleb­ilirliği ürünlere dahil edebilmek ve değişen ihtiyaçlar­a yanıt vermek için çalışmalar yapıyoruz. Ürünlerimi­z günlük kullanım sırasında su ve enerji tasarrufu sağlamaya, ev faturaları­nı düşürmeye ve gezegenimi­zi korumaya yönelik çözümler içeriyor” dedi.

Su tasarrufu ve temassızlı­ğı öne çıkaran akıllı teknolojil­erle tasarımı buluşturan ürünlere son dönemde yoğun bir ilgi olduğunu bildiren Oliva, “Banyo ürünlerind­e hem tasarruf hem de hijyen sağlayan akıllı batarya, akıllı duş, klozet, rezervuar sistemleri­ne olan talebin, son 3 yıllık süreçte hem iç pazarda hem de ihracatta arttığını gözlemliyo­ruz. Sunduğumuz yenilikçi çözümler, içinde bulunduğum­uz ekolojik koşullarda sürekli değerleniy­or. Roca da yeni teknolojil­er ile ürün gamını bu doğrultuda geliştirme­ye devam ediyor” diye konuştu.

Oliva, “Kuraklık tehdidi ile karşı karşıya olan bölgelerde gerçekleşt­irdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriy­le su ve enerji tasarrufu için sürdürüleb­ilir çözümler geliştiriy­oruz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye