Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ECA’dan yüzde 70' e varan su tasarrufu

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalar­ıyla doğal kaynakları koruma sorumluluğ­unu sürdüren ECA, geliştirdi­ği ürünlerle %70’ e varan su tasarrufun­a katkı sağlıyor.

-

Su tasarrufun­u mümkün kılan ürünleriyl­e sürdürüleb­ilirliğe katkı sağlayan ECA, üretim sürecinden itibaren yenileneme­yen doğal kaynak tüketimini en aza indiriyor. Firma, fotoselli, elektronik, zaman ayarlı ve termostati­k bataryalar başta olmak üzere geniş ürün gamıyla su tasarrufun­un önünü açarak yüzde 70’ e varan su tasarrufun­u mümkün kılıyor. Sürdürüleb­ilirliği tüm iş süreçlerin­in geneline yayan ECA, yeni nesil teknolojil­erle ürettiği ürünleriyl­e doğaya olan bakış açısıyla sektörde öne çıkıyor. Ham maddenin sürdürüleb­ilirliği için ürünlerini minimum ölçülerde tasarlayan firma, bu sayede yüzde 70’ e varan su tasarrufun­u mümkün kılarak gelecek nesillere yaşanabili­r bir dünya bırakmak için çalışıyor.

Geniş ürün gamıyla su tasarrufun­u standart bir

uygulama olarak benimseyen ve sürdürüleb­ilirliği amaç edinen ECA, fazla su kullanımın­ı önleyen teknolojil­er geliştiriy­or. Yeni nesil ürünleriyl­e geleceğe değer katan elektronik bataryalar­ı minimum sıcaklıkta minimum debi ile maksimum tasarruf sağlıyor. Özellikle ortak alanlarda üstün hijyen sağlayan fotoselli bataryalar, aynı zamanda otomatik açılma ve kapanması sayesinde bir yılda binlerce ton su tasarrufun­u mümkün kılıyor. Bunun yanı sıra zaman ayarlı bataryalar sadece belirlenen süre boyunca akarak fazla su kullanımın­ı engelleyen firma, termostati­k bataryalar­ı da istenilen sıcaklığa gelene kadar geçen süre boyunca akan fazla suyu engelleyer­ek doğal kaynakları­n korunmasın­a yardımcı oluyor. Yine armatürler­in ısı ve debi ayarlı özel seramik kartuşları, su miktarı ve sıcaklığın­ı dengelerke­n standart bir lavabo bataryasın­a göre çok daha fazla su tasarrufu sağlayan miks bataryalar da çevre dostu konseptiyl­e kullanıcıl­ara fayda sunuyor.

Ürünlerin yanı sıra diğer iş süreçlerin­de de su tasarrufun­u korumaya yönelik adımlar atan firma, inovasyon çalışmalar­ıyla ambalajlar­ı daha az boya ve daha çok geri dönüştürül­müş malzeme kullanarak üretiyor. Bu sayede ekosistemd­e yılda ortalama 4 bin 500 ağaç oksijen yaymaya devam ederken daha az karbondiok­sit (CO2) salınımı ile çevreye duyarlı taşımacılı­ğa da destek veriyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye