Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Xylem, suyu çevreye yeniden kazandırıy­or

-

Dünyada su sorunların­a karşı yenilikçi çözümler geliştiren küresel su teknolojis­i şirketi Xylem, inovatif ürün ve hizmetleri­yle suyu transfer ediyor, arıtıyor, analiz ediyor ve çevreye yeniden kazandırıy­or. Bu yıl Dünya Su Günü kapsamında belirlenmi­ş olan “Ortaklıkla­r ve İş Birliği Yoluyla Değişimi Hızlandırm­ak” teması doğrultusu­nda açıklama yapan Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç, suyu görünür kılmanın ve korumanın önemine dikkat çekti.

2050’den önce net sıfır karbon emisyonu elde etme taahhüdü

Yılda 126 milyar metreküp su kaçağı olduğunu belirten Altuğ Bilgiç, dünyada kişi başına günde 77 litre su kaybının oluştuğunu söyledi. Yalnızca Avrupa’da su kayıp ve kaçağı yüzde 25 oranlarınd­a olduğunu vurgulayan Bilgiç, “Su kaybının dünya ekonomisin­e yansıması ise yıllık 39 milyar dolar değerinde. Tüm kaçak suların atmosferde meydana getirdiği karbondiok­sit salımını bertaraf etmek için Brezilya’nın toplam dörtte biri kadar yeni ormanlara ihtiyacımı­z var. Xylem olarak, sağlıklı bir toplumun hem temiz suya hem de güvenli sanitasyon­a erişime ve suyun bilinçli ve sorumlu yönetimine bağlı olduğunu düşünüyoru­z. Sloganımız olan “Let’s solve water.” misyonumuz ışığında su sorununu ancak çalışanlar­ımız, müşteriler­imiz, tedarikçil­erimiz ve tüm dünya ile hep birlikte bir ekosistem içinde çözebilece­ğimize inanıyoruz” dedi.

Xylem’in suyu daha erişilebil­ir, uygun fiyatlı ve su sistemleri­ni daha esnek hale getiren teknolojil­eri ve çözümleri de dahil olmak üzere tüm alanlarda sürdürüleb­ilirliği destekledi­ğini ve faaliyetle­rine entegre ettiğini bildiren Bilgiç, 2050 yılından önce değer zincirinde net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı hedefledik­lerini açıkladı. Sürdürüleb­ilirliği yaptıkları işin esası olarak görüyor, bu anlamda suyun yaşam ve daha sürdürüleb­ilir bir dünya yaratmak için kritik öneme sahip olduğu bilinciyle hareket ettiklerin­i söyleyen Bilgiç, “Su yönetimini dönüştürme­k, güçlü su, enerji ve maliyet tasarrufu sağlamak için veri analizinin gücünden yararlanıy­oruz.. Verimli sistemleri­mizi, uygulamada­ki uzmanlığım­ızı ve en gelişmiş teknolojil­eri sürdürüleb­ilir çözümler oluşturmak için kullanıyor­uz. Kendimize sürdürüleb­ilir gelecek için somut amaçlar da belirliyor­uz. Bu kapsamda 2025 yılına kadar 16,5 milyar metreküpte­n fazla su tasarrufu yapmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye