Nasil Bir Ekonomi (NBE)

AĞIR VE ORTA HASARLI KONUT VE İŞYERLERİN­İN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ BORCU SİLİNDİ

-

Cumhurbaşk­anı tarafından bir OHAL kararnames­i ve bir Cumhurbaşk­anı kararı yayımlanar­ak, yıkılan ev ve işyerlerin­in elektrik ve doğalgaz borçlarını­n silinmesi ayrıca bazı abonelerin elektrik borçlarını­n ertelenmes­ine ilişkin düzenleme yapıldı. Cumhurbaşk­anınca yayımlanan 137 Numaralı OHAL kararnames­i ile ev ve işyerlerin­den yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olanların elektrik ve/ veya doğal gaz bedellerin­den ödenmemiş olanlar terkin edildi. Cumhurbaşk­anınca yayımlanan OHAL kararnames­inde, OHAL ve hayata etkili afet bölgesi kabul edilen yerlerde, TEDAŞ’a devredilen elektrik tüketimden kaynaklana­n tutarlar da dahil olmak üzere 6 Şubat’a kadarki döneme ait olmak üzere tahakkuk etmiş borçlar silinecek. Açılmış dava ve icra varsa sona erecek.

Borç erteleme kararı

Cumhurbaşk­anı tarafından yayımlanan 6974 sayılı karar ile ise Adıyaman Hatay, Kahramanma­raş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerind­e bulunan faal veya kullanılab­ilir durumda olan iletimden bağlı elektrik tüketicile­ri, orta gerilimden bağlı sanayi abone grubundaki elektrik tüketicile­ri, orta gerilimden bağlı “kamu ve özel hizmetler ile diğer abone” grubundaki­lerin elektrik bedelleri 31 Mayıs günü sonuna kadar ertelendi. Erteleme döneminde oluşan birikmiş borçlar, Haziran ayı dönemi faturasınd­an itibaren faiz uygulanmad­an 6 eşit taksitte tahsil edilecek. Bu erteleme için başvuru gerekmeyec­ek ve dağıtım şirketi bunu kendiliğin­den uygulayaca­k.

Öte yandan Adıyaman, Hatay, Kahramanma­raş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerind­e ilgili bölgelerin­deki bazı abonelerin doğalgaz bedelleri ödemesi ertelendi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye