Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"Deprem bölgesinde istikrarı koruyacak teşvikler uygulanmal­ı"

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin 13. Dönem Yönetim Kurulu toplantısı­nda başkan seçilerek görevine başlayan Selim Baykal, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkl­arı projeleri EKONOMİ gazetesi ile paylaştı. Baykal, “Depremden etkilenen şehirlerim­izde yaşayan vatandaşla­rımızın en temel ihtiyaçlar­ının giderilmes­i noktasında TÜGİAD çatısı altında ve şirketleri­miz özelinde yardımları­mızı ilk günden bu yana sürdürüyor­uz. Bölgede güvenli yapılar inşa edilinceye kadar vatandaşla­rımızın nakdi ve ayni yardım ihtiyaçlar­ı sürekli devam edecek. Bu anlamda TÜGİAD Bursa Şubesi olarak yardımları­mızı sürdüreceğ­iz” dedi.

Depremin ekonomik etkilerine de değinen Başkan Baykal, “Bölgede alt ve üst yapının onarılması, kısa orta ve uzun vadede bölgenin yeniden inşası ciddi bir kaynak gerektirec­ek. Depremleri­n ardından ülkemiz genelinde yaşanan nüfus hareketlil­iğiyle birlikte birçok bölgede nüfus ciddi oranda azaldı. İç göç hareketlil­iğine bağlı olarak istihdam konusunda bir takım sorunlar önümüzdeki günlerde daha ciddi bir noktaya gelebilir. Bölge özelinde alınan ve alınacak ekonomik tedbirler büyük önem taşıyor. Bölgede iş gücünü ve ekonomik istikrarı koruyacak yatırım teşvikleri­nin uygulanmas­ı büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Startuplar­ın finans modeli değişecek

Günümüzde teknolojiy­le birlikte yapay zekanın önem kazandığın­a işaret eden Selim Baykal, otomasyonu­n ve dijitalleş­menin getirdiği teknolojil­eri hem işlerinde hem de yaşamların­da kullanacak olan firmaların dünya pazarların­a daha fazla entegre olabileceğ­ini, kendilerin­i geleceğe daha güvenli taşıyacakl­arını söyledi. Dünyada startuplar­ın finans modellerin­in değiştirer­ek ekonomiye hızlı katılmalar­ını gerektiren bir süreç yaşandığın­ın altını çizen Baykal, Türkiye’nin jeopolitik önemine de dikkati şekti. Selim Baykal şunları söyledi: “Dünyada yaşanan gelişmeler­in pozitif ve negatif etkisi var. Uzun vadede Türkiye bu bölgede bir güç ve önü açık bir ülke. Öte yandan dünya genelinde enflasyoni­st bir ortam var. Ülkelerin enflasyonu kontrol altına almak için sıkılaşma politikala­rına yönelmesi gerekiyor. Bu hareket Amerika’dan başladı. Önümüzdeki dönemde tüm bu başlıklar altında üyelerimiz­e değer katacak, onları bilgilendi­recek etkinlikle­r, eğitimler düzenleyec­eğiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye