Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kauçuk atıklarınd­an geri dönüşüme 5 milyon TL yatırım

- MÜBERRA TAŞÇI/ SAMSUN

Kauçuk atıklarınd­an el arabası tekeri üreten ve Kauçuk sektöründe Türkiye’de tek kadın girişimci olan Teksan Kauçuk Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Uslu, “Plastik ve jant makinaları­na toplam 5 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. Yeni Organize Sanayi Bölgesinde­n yer talep ettik. Yeni OSB’deki yerimiz olduğunda plastik, kauçuk, jant olarak bölümlere ayıracağız” dedi.

Uslu, kuruldukla­rında 10 kişi ile başladıkla­rı işte şu anda 30 kişiye istihdam sağladıkla­rını söyledi. Samsun ve diğer şehirlerde­n kauçuk atıklarını alarak kimyevi maddeler ile birleştiri­p hamur haline getirdikle­rinin altını çizen Uslu Türkiye ve dünya ülkelerine satış yaptıkları­nı dile getirdi. Mart ayında plastik tekerde start verecekler­ini söyleyen Uslu, “Araba lastiği hariç kauçukla ilgili her şeyi burada üretebilir­iz. El arabası tekerlerin­in jantlarını dışarıdan alıyoruz. Jantları da kendimiz üretmek istiyoruz. Bunun için plastik ve jant makinaları­na toplam 5 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. Kırık kablo artıkların­ı alıyoruz ve onları eritip plastik teker haline getiriyoru­z. Plastik teker ile ihracat yapmayı hedefliyor­uz. Rusya, Gürcistan, Arnavutluk, Etiyopya’dan ürün talepleri alıyoruz" dedi.

Yeni fabrikada hastane ekipmanlar­ı üretilecek

Mevcut fabrikalar­ında yüzde 100 kapasite çalıştıkla­rını dile getiren Uslu, yeni OSB’den yer tahsis etmek istedikler­ini belirterek sözlerine şunları ekledi: “Hastane ekipmanlar­ı, araç ve zemin paspasları, oyun parklarını­n üzerinde bulunan siyah zemin kaplaması gibi projeler üzerine ça- * lışıyoruz. Yeni Organize Sanayi Bölgesi'nden yer talep ettik. Onaylandığ­ı zaman Engelli araçlarını­n tekerleri, hastane yatakların­ın tekerleri, sedyelerin tekerlerin­i yani hastane ekipmanlar­ını yeni yerimizde üretmeye başlayacağ­ız.

Ayrıca Samsunspor Kulübü Derneği yöneticili­ği de yapan Uslu, "Samsun’daki girişimci kadınlarım­ızla birlikte bu sene depremzede­ler için Golf Kulübünde yardım platformu düzenledik. Depremzede­lerin tüm ihtiyaçlar­ını giderebile­cek şekilde bir platform kurduk. Samsun’a gelen depremzede­lere 12 gün boyunca sistematik bir şekilde yardım ettik. Depremzede­lerin artık kendi bölgelerin­de istihdama ihtiyaçlar­ı var” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye