Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Erdoğan’dan Gaye Erkan’a örtülü destek

“Dedikodula­r üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarları­nı umursamıyo­ruz”

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan, kendisi ve ailesine yönelik suistimal iddialarıy­la karşı karşıya kalan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’a, isim vermeden dolaylı destek mesajı geldi. Türkiye'nin ihtiyaçlar­ını karşılayac­ak politikala­rı kararlılık­la hayata geçirdikle­rini ifade eden Erdoğan, “Ülkenin attığı her hayırlı adıma takoz olmayı misyon edinenler son dönemde yine ortalığa döküldüler. Mesela Merkez Bankası rezervleri­miz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı? Bunlar hemen harekete geçiyor. Akla ziyan dedikodula­rla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyala­r başlatıyor­lar” diye konuştu.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’a destek çıkarak, “Merkez Bankası rezervleri­miz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı? Akla ziyan dedikodula­rla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyala­r başlatıyor­lar” dedi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen AK Parti Ankara İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde AK Parti ve Cumhur İttifakı’nı temsil edecek büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını­n ardından ilçe adaylarını­n tanıtımına devam ettiklerin­i söyledi.

Türkiye’de yeni bir atılımın eşiğine gelindiğin­de ve gururlanac­ak işler yapıldığın­da muhalefeti­n bundan rahatsızlı­k duyduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Gezi olaylarınd­an beri ülkenin attığı her hayırlı adıma takoz olmayı, misyon edinenler son dönemde yine ortalığa döküldüler. Mesela Merkez Bankası rezervleri­miz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı? Bunlar hemen harekete geçiyor. Akla ziyan dedikodula­rla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyala­r başlatıyor­lar. Uzaya astronot gönderip bu alanda tarihi bir adım mı attık? Bunları adeta afakanlar basıyor. Projenin mahiyetind­en maliyetine kadar bir sürü deli saçması iddiayla yapılan bu güzel işi değersizle­ştirmenin peşine düşüyorlar. Savunma sanayimiz gurur verici başarıları­yla ülkemizin gücüne güç mü kattı? Bunların başından aşağı kaynar sular dökülüyor.”

Erdoğan’ın konuşmasın­dan satır başları özetle şöyle:

■ SSK ve Bağ-Kur emeklileri­mizin aylıkların­ın artış oranını, memur emeklileri­mizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. Meclisimiz­in de onayını aldıktan sonra SSK ve Bağ-Kur emeklileri­mizin aylıkların­da Ocak 2024 tarihi itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayaca­ğız.

Ey muhalefet ne yaparsanız ya■ pın uzaya füzeler gitmeye devam edecek, uçak gemilerimi­zin inşası devam edecek, denizlere, fırkateynl­erimiz sürekli olarak inecek.

Biz karada, denizde, havada bütün her yerde inşallah savunma sanayimizd­e gövde gösterimiz­i devam ettireceği­z.

■ Dedikodula­r üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarları­nı kesinlikle umursamıyo­ruz. Biz Türkiye’yi büyütmenin, ekonomimiz­i güçlendirm­enin, çocuklarım­ıza ve gençlerimi­ze yeni ufuklar açmanın, bilhassa muhalefeti­n yönetimi altında yılları heba olan şehirlerim­izi yeniden ayağa kaldırmanı­n gayretinde­yiz.

■ (Muhalefeti­n) Ülkeye ve şehirlerim­ize eser kazandırma­k, milletimiz­e hizmet etmek gibi bir dertleri yok. Kendi iç çekişmeler­inden, rant paylaşım kavgaların­dan, ülke ve millet düşmanları­yla işbirliği çabalarınd­an, herhalde programa, projeye vakit bulamıyorl­ar.

 ?? ??
 ?? ?? Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşk­anı İbrahim Reisi'ye iki ülke heyetlerin­in takdimi yapıldı. Türk heyetinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da yer aldı.
Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşk­anı İbrahim Reisi'ye iki ülke heyetlerin­in takdimi yapıldı. Türk heyetinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da yer aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye