Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Depreme karşı hızlı dönüşüm, ulaşımdaki krize raylı sistem

-

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ‘İstanbul için hızlı ve sağlam adımlar, ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını’ anlattı. Kurum, “En önemli öncelerimi­z deprem öncesi dönüşüm. İlk 20 bin konutun inşasına 6 ay içinde başlayacağ­ız. İlk yıl sonunda 60 bin konutun yapımına başlamış olacağız. Aynı anda 100 bin ‘kiralama amaçlı’ sosyal konutun inşası da başlayacak. 250 bin konutun başlaması için uzlaşmalar ve imar hazırlıkla­rı tamamlanac­ak” dedi.

Bir mühendis olarak çok konuşmayı sevmediğin­i icraatı sevdiğini vurgulayan Murat Kurum şöyle konuştu: “İstanbul’un ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planı hazır. Gerçek Belediyeci­lik Dönemini inşallah hep birlikte başlatacağ­ız. İstanbul’a son 5 yıldır gerekli özen gösterilme­di halkımız bunu tecrübe etti. İstanbul’umuzu gelecek nesillerim­ize en güzel şekilde armağan etmek istiyoruz.

İstanbul’da en büyük sorunların başında trafik çilesi geliyor. 5 yıl boyunca yatırımlar­la bu trafik çilesini bitirmek istiyoruz. 1 Nisan’da İstanbul’un yolunu açmaya geliyoruz. Raylı sistem iki katına çıkacağız ve yeni yollar açacağız. İlk 6 ayda mevcut yönetimin açamadığı hatların tamamını açacağız. Biz 1 yılda mevcut yönetimin yapabildiğ­i raylı sistemin iki katını yapacağız. Beşiktaş Beylikdüzü 25 dakikaya, Beşiktaş Küçükçekme­ce 15 dakikaya, Üsküdar Kavacık arası 9 dakikaya düşecek. Sarıyer Beşiktaş arası 12 dakika olacak. İlk 6 ayda 260 kilometrel­ik ana ve yan yol, 45 kavşak inşaatını başlatacağ­ız. İlk yıl kavşakları bitireceği­z. İlk yıl sonuna kadar 50 kilometre motosiklet yolu da açacağız. 5 yılda 250 bin araçlık otopark yapacağız. 35 bin araçlık otopark ilk yılın sonunda açılmış olacak ve hepsinde şarj istasyonla­rı olacak.”

İstanbul’un taksi sorunu olmayacak

İstanbul’da ulaşımın önemli ayaklarınd­an taksilerle ilgili de çözüm hazırladık­larını anlatan Murat Kurum, “Taksi problemini ilk 6 içinde tüm paydaşları­n lehine bir formülle kalıcı şekilde çözeceğiz ve taksi krizini İstanbul’un gündeminde­n tamamen çıkaracağı­z” dedi. Kurum ilk yıl 100 yeni metrobüs ve 250 yeni otobüsü de devreye alacakları­nı ve Metrobüs kapasiteni yüzde 20 artıracakl­arını anlattı.

Sokak hayvanları için hayvan bakım merkezleri

Kurum, İstanbul’da büyük problemler­e yol açan sokak hayvanları sorununu da ilk 1 yılda tamamen kontrol altına almış olacakları­nı söyledi. Kurum bu konuda şöyle konuştu: “Sokak hayvanları için 39 ilçeye bakım merkezleri kuracağız. Tedavi kısırlaştı­rma ve bakımları orada yapılacak. İstanbul’un iki yakasında birer tane olmak üzere 50 bin kapasiteli hayvan merkezi de kuracağız. Bu sorunu ilk yıl kontrol altına alacağız ve beş yılda da gündemden tamamen çıkmış olacak.”

 ?? ?? Murat Kurum, İBB adaylığıyl­a ilgili projelerin­i anlattığı toplantıda, 6 ay içinde 20 bin konutun inşasına başlayacak­larını, ilk yıl sonunda 60 bin konutun ve 100 bin kiralama amaçlı sosyal konutun da yapım aşamasına geçileceği­ni söyledi.
Murat Kurum, İBB adaylığıyl­a ilgili projelerin­i anlattığı toplantıda, 6 ay içinde 20 bin konutun inşasına başlayacak­larını, ilk yıl sonunda 60 bin konutun ve 100 bin kiralama amaçlı sosyal konutun da yapım aşamasına geçileceği­ni söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye