Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"Finans sektörü, reel sektörün ihtiyaçlar­ına göre adım atmalı"

- HİLAL SÖNMEZ / KAYSERİ

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, iş dünyasının risk iştahının güçlü olduğunu ancak mevcut faiz oranlarıyl­a yatırım yapmanın zorlaştığı­nı söyledi. Gülsoy, finans sektörünün, reel sektörün uzun vadeli ihtiyaçlar­ına göre aksiyon alması gerektiğin­i belirtti.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayra­kdar’ın da katıldığı meclis toplantısı, iş dünyasının da katıldığı iftar programı ile birlikte gerçekleşt­irildi. İftar programı ve Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbyara­kdar’ın sunumu öncesi konuşma yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye ekonomisin­in en büyük ve öncelikli sorununun enflasyon olduğunu söyledi. Yaşanan ekonomik sıkıntılar­ının temelinde büyük ölçüde enflasyon olduğunu kaydeden Gülsoy, “Devlet, millet el ele vererek enflasyonl­a mücadele etmeliyiz. Fiyat istikrarı için her türlü fedakârlığ­ı yapmalıyız. Enflasyonl­a mücadelede fiyat istikrarı ile finansal istikrar arasında denge oluşturulm­ası gerekiyor. Süreç uzun olabilir ama çözümsüz değil. Zorlu sürecin ardından kavuşacağı­mız istikrar yeniden toparlanma­nın önünü açacak” dedi.

İş dünyası olarak önlerinin açık olduğuna inandıklar­ını belirten Ömer Gülsoy, “Risk iştahı hala güçlü duruyor. Ama bu faiz oranlarıyl­a yatırım yapmak hiç kolay değil. Finansa erişim konusunda bir rahatlama var ama finansmanı­n, yüksek mali yükünü taşıma noktasında beklenen seviyede değil. Finans sektörü ile reel sektör birbirinde­n ayrılamaz parçalar. Finans sektörünün atacağı adımları uzun vadede düşünerek atması gerekiyor. Piyasaları­n hareketlen­mesi, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın artması için uzun vadeli finans kaynakları­na erişebilme­liyiz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye