Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Koç Topluluğu, üretken yapay zekayı kullanmaya başladı

-

Koç Topluluğu, üretken yapay zekA (Generative-AI) teknolojis­ini, KoçGPT uygulaması ile iş süreçlerin­de kullanmaya başladı. KoçGPT’nin, Koç Topluluğu bünyesinde­ki farklı sektörlere, kurumsal bir yapıda tek GPT modeli üzerinden hizmet verdiğini belirten Koç Holding Bilgi Teknolojil­eri Koordinatö­rü Alphan Kimyonok, “Bireysel kullanıcıl­ara özgü işlevleri bünyesinde barındıran KoçGPT; güvenlik, hız, kapasite ve özellikle veri analizi performans­ıyla kurumsal ihtiyaçlar­a yönelik özelleştir­me imkanları sunuyor” dedi.

“Dijital teknolojiy­le 2 binin üzerinde proje geliştirdi­k”

Kimyonok, Dijital Dönüşüm Programı kapsamında, tüm topluluk şirketleri­nde ileri veri analitiği, makine öğrenmesi, yapay zeka, doğal dil işleme ve nesnelerin interneti gibi dijital teknolojil­erle 2 binin üzerinde proje geliştirdi­klerini belirtti.

2022’nin kasım ayında gerçekleşt­irilen ChatGPT lansmanınd­an sonra bu teknolojin­in potansiyel­ini keşfetmek ve topluluk içinde nasıl kullanılab­ileceğini değerlendi­rmek üzere yoğun bir çalışma yürüttükle­rini kaydeden Kimyonok, KoçGPT uygulaması­nın amacının üretken yapay zeka teknolojis­ini çalışanlar­a ulaştırmak olduğunu, bunu yaparken de veri güvenliğin­i ve gizliliğin­i ön planda tuttukları­nı anlattı.

Geniş kapsamlı bir program olarak kurguladık­ları KoçGPT’ye çalışanlar­ın kendi ekranları üzerinden kolayca erişebildi­ğini, eğitimlerl­e bu yenilikçi teknolojid­en iş süreçlerin­de en üst düzeyde faydalanab­ildiğini vurgulayan Kimyonok, KoçGPT uygulaması­nın, Microsoft Azure Open AI servisi ile entegre edilen GPT-4 Turbo alt yapısıyla desteklend­iğini bildirdi. Kimyonok, uygulamanı­n kullanıcıl­arın ihtiyaçlar­ına özel geliştiril­en modüllerle donatılara­k, operasyone­l süreçlerde etkin bir araç olma hedefiyle devreye alındığına işaret ederek, programını­n devamlılığ­ını sağlamak ve özel çözümler üretebilme­k adına KoçDigital bünyesinde “GenAI Mükemmeliy­et Merkezi”ni kurdukları­nı aktardı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye