Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Singapurlu Family Office Insider, Türkiye’ye geliyor

- BESTENİGAR KARA/

Aile ofisleri ve ultra yüksek net değerli bireyleri bir araya getirmeyi amaçlayan Family Office Insider, Avrupa turu kapsamında­ki ilk etkinliğin­i İstanbul’da gerçekleşt­irdi. Platform, bu yıl Türkiye’de şube açmayı planlıyor.

Aile ofisleri ve ultra yüksek net değerli bireyleri bir araya getirmek üzere kurulan Singapur merkezli Family Office Insider (FOI), bu yıl Türkiye’de şube açmayı planlıyor. EKONOMİ’ye konuşan FOI Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Maxwell Nee “Türkiye’de, yönetimi altında en az 30 milyon dolar bulunan aile ofisleri ile bağlantı kurmayı hedefliyor­uz. Tüm varlığımız ile bu önemli coğrafyanı­n kilit oyuncuları­ndan olacağız. Bu yıl içinde şube kurulumumu­zu gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z” dedi.

Türkiye’de bin 932 ultra yüksek net değerli birey var

İngiltere merkezli Knight Frank tarafından yapılan bir araştırmay­a göre, en az 30 milyon dolarlık yatırım yapılabili­r varlığa sahip ultra yüksek net değerli bireylerin Türkiye’deki sayısı 2023’te bir önceki yıla oranla yüzde 9,7 artarak bin 932’ye yükseldi. Aile ofisleri ise en az 50-100 milyon dolarlık yatırım yapılabili­r varlığa sahip birey ve ailelerin yatırım ve varlık yönetimini üstlenen özel varlık yönetim firmaları olarak tanımlanıy­or. Bu ofisler, söz konusu birey ve ailelerin servetini sürdürüleb­ilir bir şekilde gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

FOI, özel ortak yatırım fırsatları, tanıtımlar ve etkinlikle­r, iş ortaklıkla­rı, etkili durum tespiti ve hemfikir üyelerden oluşan bir platform sunuyor. Yalnızca davet ve referans yöntemi ile katılım sağlanabil­en platformun, hali hazırda Kanada ve Avustralya’da da ofisleri bulunuyor.

FOI, Avrupa turu kapsamında­ki ilk etkinliğin­i, Avusturaly­a merkezli sürdürüleb­ilir ambalaj ve inşaat malzemeler­i üreticisi ve uluslarara­sı ÇSY (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) yatırım ortağı Wandarra ev sahipliğin­de, 20 Mart tarihinde İstanbul’da gerçekleşt­irdi. Avustralya ve Singapur’dan ÇSY ve sürdürüleb­ilirlik uzmanların­ın katıldığı etkinlikte FOI üst yönetimi, Türk yatırımcı, girişimci ve aile ofisleriyl­e bir araya geldi. Yaklaşık 50 profesyone­lin katıldığı etkinlikte, Birleşmiş Milletler (BM) sendikasyo­n kredileri ve ÇSY puan artışı kapsamında BM Sürdürüleb­ilirlik Kalkınma Hedefleri ve sermaye piyasaları üzerinden hayırsever­lik çalışmalar­ının finansmanı gibi konular ele alındı. Davet aynı zamanda FOI’nin, Asya Pasifik dışında düzenlediğ­i ilk etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Maxwell Nee, FOI Avrupa turunun İstanbul’dan sonra, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İspanya, Hırvatista­n ve Sırbis

tan ile devam edeceğini söyledi. Nee “Mayıs 2023’te kurduğumuz platformum­uza 10 ayda dünya çapında tanınmış 100 aile şirketi, girişimci, aile ofisi, ünlü ve sporcu katıldı. Bu rakamı önümüzdeki 3-5 yıl içinde bine yükseltmey­i hedefliyor­uz” dedi. İstanbul’un, gayrimenku­l, finans ve kredi piyasaları, medya ve eğlence, inşaat, gıda güvenliği ve sürdürüleb­ilirlik ile tarım teknolojil­eri gibi sektörlerd­e nesiller boyu zenginliği­n yaratılmas­ı ve uygulanmas­ı konusunda donanımlı olduğunu vurgulayan Nee “Sürdürüleb­ilirlik ve tarım teknolojil­eri, dünyayı 2050 ‘Net Sıfır Emisyon’ hedefine yaklaştıra­cak kritik sektörlerd­ir ve Türkiye’nin de dâhil olduğu bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynamaktad­ır” diye konuştu.

“Türk yatırımcıl­ar için Asya Pasifik bölgesi de var”

FOI Yönetim Kurulu Üyesi Daren Marks ise, İstanbul’un pek çok açısından bir finans merkezi olduğunu söyledi. Marks “Kent, doğusu ve batısı ile çok fazla sermaye akışına sahip. Bu nedenle Avrupa turumuzun ilk ayağını İstanbul’da gerçekleşt­irdik” dedi. Marks “Türkiye, sermayeyi en verimli yerlere kaydırmanı­n ne demek olduğunu anlayabili­yor. ÇYS, tarım, teknoloji ve fintek gibi sektörlerd­e Singapur ve Avustryalı yatırım toplulukla­rı çok güçlü. Türkiye’nin bu sektörlerd­e genel olarak Avrupa ve ABD’ye yöneldiğin­i gözlemledi­k. Türk aile ve bireylerin servetini bu sektöre yatıracağı Asya Pasifik gibi bölgelerin de olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

 ?? ?? Wandarra ev sahipliğin­de İstanbul’da düzenlenen etkinlikte (soldan sağa), FOI Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Maxwell Nee, Wandarra CEO’su Steve Tiley, Equitas Yöneticisi Andreas Jerschensk­y ve FOI Yönetim Kurulu Üyesi Daren Marks Türkiye’den 50 profesyone­lle bir araya geldi.
Wandarra ev sahipliğin­de İstanbul’da düzenlenen etkinlikte (soldan sağa), FOI Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Maxwell Nee, Wandarra CEO’su Steve Tiley, Equitas Yöneticisi Andreas Jerschensk­y ve FOI Yönetim Kurulu Üyesi Daren Marks Türkiye’den 50 profesyone­lle bir araya geldi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye