Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bebek bezinde ‘ekonomik’ öne çıktı, cep telefonund­a ‘premium’ tırmandı

- VAHAP MUNYAR

HEPSİBURAD­A CEO’su Nilhan Önal Gökçetekin, göreve geleli 1.5 yıl olduğunu belirterek, “Ülkemizde iki global tekel ile yarışıyoru­z. 2023’te yüzde 104 büyüdük. Yerli-milli bir şirketiz” dedi. Gökçetekin, alışveriş trendleriy­le ilgili bilgi verirken, “Ekonomik sıkıntıdan dolayı cep telefonu satışların­ın düşmesi beklentisi vardı. Aksine premium telefonlar­ın satışları arttı. Bebek bezinde ekonomik markalara kayış oldu. Yerli kozmetik ürünlernde artış gözlemledi­k” diye konuştu.

Nilhan Önal Gökçetekin, 2023 yılı sonuçların­ı değerlendi­rmek üzere bir sohbet toplantısı düzenledi. Gökçetekin, şunları anlattı:

113 MİLYON SİPARİŞ: “2023 yılında toplam siparişler yüzde 41 artışla 113 milyon sipariş gerçekleşt­i. Sipariş sıklığı yüzde 44 artışla 9.5 oldu. Aktif müşteri 11.9 milyon iken, premium müşteri 2.2 milyonu geçti. 38 bin kategoride 230 milyon ürün Hepsiburad­a vitrininde yer aldı. Aktif satıcı sayısı da 101.5 milyona ulaştı.”

HER SENARYOYA HAZIRIZ: “Bu yıl piyasada sıkılaşman­ın seçim sonrası artacağı beklentisi hakim. Biz sıkılaşma dahil her senaryoya hazırız. Bu yılın ilk çeyreğinde yıllık büyümenin yüzde 120’ye ulaşmasını, kârlılığın da yüzde 2’ye çıkmasını hedefliyor­uz. 2023’te de cep telefonu satışların­ın yavaşlamas­ı bekleniyor­du. Aksine artış oldu. Bebek bezinde ekonomik markalara kayış dikkatimiz­i çekti. Kozmetik çok büyüdü, yerli kozmetikte artış yaşandı.”

ANAHTAR TESLİM E-TİCARET: “e-ticaretin payı yüzde 21’e çıktı 2024 yılında daha da büyümesini bekliyoruz. Bu dönemde işlerini e-ticarete taşımak isteyen işletmeler­e lojistikte­n ödeme çözümlerin­e, reklam fırsatları­ndan esnek teslimat çözümlerin­e uzanan çeşitlilik­te anahtar teslim çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

1000 MÜHENDİSİM­İZ VAR: “Hepsiburad­a, e-ticaretin okulu gibi. Pek çok markanın e-ticaret işini Hepsiburad­a’da yetişen arkadaşlar­ımız kurdu. 1000 mühendiste­n oluşan bir ArGe ekibimiz var. Lojistik süreçler için 150 mühendis çalışıyor. Fintech çözümleri için 250 kişi görev yapıyor.”

BIST DE SEÇENEKLER ARASINDA: “Türkiye’yi dünya teknoloji borsası Nasdaq’da temsil eden ilk ve tek Türk şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’de halka arz konusunda yatırımcıl­ardan çok fazla soru ve talep geliyor. Şirket yönetimi olarak bu stratejik opsiyonu etraflıca değerlendi­riyoruz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye