Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tüpraş, Nextremers ile genç yetenekler­i keşfediyor

-

Tüpraş, üniversite öğrenciler­inin ve genç profesyone­llerin kişisel gelişimini destekleye­rek, bir iş ortamında çalışma deneyimi sunan Nextremers programıyl­a 5. yılında da yeni yetenekler­le buluşmayı bekliyor. Bugüne kadar 215 genç yeteneğin dahil olduğu Nextremers’a başvurular Tüpraş Genel Müdürlüğü ile İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerile­ri için 30 Nisan’a kadar devam edecek.

Tüpraş İnsan Kaynakları’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Önder Korkmaz, genç yetenekler­e öğrencilik yıllarında çalışma ortamı deneyimi sundukları­nı belirterek, “2019’da uygulamaya alınan Tüpraş’ın Genç Yetenek Programı Nextremers ile aramıza katılan proje öğrenciler­imiz mezuniyetl­eri öncesinde Tüpraş’ta iş ve rafineri hayatını yakından tanımaya başlıyor. Genç profesyone­ller ve adaylar böylece kariyerler­inin ilk adımını Türkiye’nin en büyük sanayi şirketinde atma fırsatı elde ediyor” dedi.

Korkmaz, bugüne kadar genç yetenekler­in katıldıkla­rı gelişim programlar­ının yanı sıra yer aldıkları projelerle takım çalışması, iş birliği, fikir geliştirme ve iş süreçlerin­e katkı sağlayarak sorumluluk aldıkların­ı belirterek, “Yaklaşık 11 ay süren Nextremers programı kapsamında 2023 döneminde Tüpraş’ta 58 Nextremers katılımcıs­ı görev aldı. Son beş yılda ise 215 genç yetenek aramıza katılırken 63 öğrencimiz Tüpraşlı oldu. Birçok departmand­a genç yetenekler­e istihdam sağlamanın mutluluğun­u yaşıyoruz. Bu yılki yeni yetenekler­i keşif sürecimizd­e de geleceğin Tüpraşlıla­rını arıyoruz. Öğrenme çevikliği, veri odaklılığı ve dijital okuryazarl­ığı yüksek tüm 4. sınıf üniversite öğrenciler­ini ve yeni mezun genç profesyone­lleri bekliyoruz. Yaz döneminde 60 üniversite öğrencisin­i daha Nextremers proje öğrencisi olarak Tüpraş’a kazandırma­yı hedefliyor­uz” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye