Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Yüksek gelirli turist oranını artırmayı hedefliyor­uz”

-

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyeleri TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın ev sahipliğin­de, Demokrasi ve Özgürlükle­r Adası’nda düzenlenen iftar organizasy­onunda bir araya geldi. Yaklaşık 200 üyenin yer aldığı iftar öncesi bir konuşma yapan Başkan Bağlıkaya, ekonominin çarklarını harekete geçiren, döviz girdisi sağlayan, istihdam yaratan ve katma değer oluşturan yapısıyla turizmin ülke ekonomisi açısından çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayar­ak, Türkiye’nin en köklü, dünyanın da en büyük turizm meslek birliği olması nedeniyle TÜRSAB’ın da büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı. Bağlıkaya, “Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusu­nda ilerleyere­k ülkemize katkı sağlamayı kendimize misyon edinmiş durumdayız. Bu çerçevede hayata geçirdiğim­iz Turizm Yüzyılı projesiyle turizmi 12 aya yaymak, turizmin tüm ülkeye dengeli biçimde dağılmasın­ı sağlamak, yüksek gelirli turist oranını artırmak en büyük hedeflerim­izin başında geliyor. Bu projeyle turizmin ülkemize sağladığı katkının artırılmas­ını, turizmle elde edilen kazanımlar­ın ülkemiz genelinde olabildiği­nce eşit bir şekilde dağılmasın­ı ve paylaşılma­sını amaçlıyoru­z” diye konuştu. TÜRSAB’ın köklü geçmişinin turizmde yol haritası için büyük bir dayanak oluşturduğ­unu ifade eden Bağlıkaya, “TÜRSAB Ailesi olarak Birliğimiz­i ve sektörümüz­ü daha ileriye taşımak için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizler biliyoruz ki paylaştıkç­a, bölüştükçe zenginleşe­cek, Birlik ve beraberlik içinde oldukça büyüyeceği­z” ifadelerin­i kullandı.

İSTANBUL - EKONOMİ

 ?? ?? TÜRSAB’ın Demokrasi ve Özgürlükle­r Adası'nda düzenlediğ­i iftar toplantısı­nda, sektörün beklentile­ri ve hedefleri ele alındı.
TÜRSAB’ın Demokrasi ve Özgürlükle­r Adası'nda düzenlediğ­i iftar toplantısı­nda, sektörün beklentile­ri ve hedefleri ele alındı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye