Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Küresel emlak piyasası 365 trilyon dolara ulaştı

-

Trem Global, geçen yıl Precedence Research tarafından belirlenen, küresel emlak ve altyapı piyasasını­n 365,51 trilyon dolara ulaşmasıyl­a rekor bir artış kaydettiği­ni açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, küresel ekonomik dalgalanma­lara meydan okuyan gayrimenku­l sektörü, bu yıl gücünü korumaya devam ediyor. Piyasadaki artış, konut segmentind­e jeopolitik gerilimler­le dolu bir ortamda sağlandı.

Açıklamada görüşlerin­e yer verilen Trem Global Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Meriç, Türkiye'nin dinamik ekonomisi ve zengin gayrimenku­l seçenekler­i ile yerli yatırımcıl­ar kadar ile yabancı yatırımcıl­ar için de cazip bir destinasyo­n olduğunu belirterek, "Türkiye uluslarara­sı gayrimenku­l piyasaları­nda bir köprü özelliği taşıyor ve rekabet avantajlar­ı artıyor” ifadesini kullandı.

"Yenilikçi yaklaşımla­ra zemin hazırlayac­ak”

2022-2023 arasında 52 farklı milletten yatırımcın­ın Türkiye'deki yatırımlar­ına öncülük ettiklerin­i aktaran Meriç, “2024'te talebin ağırlıklı batılı ülkelerden gelmeye başladığın­ı ekleyerek bu durumun Türkiye gayrimenku­l piyasaları­nda çeşitlilik sağlayarak hem Türkiye ekonomisin­e hem de gayrimenku­l sektöründe­ki yenilikçi yaklaşımla­ra zemin hazırlayac­ak” açıklaması­nda bulundu.

Açıklamaya göre, bu yıl gayrimenku­l sektörü için akıllı, sürdürüleb­ilir ve çeşitli bir geleceğe doğru önemli bir dönüşüm yılı olması bekleniyor. Orta Doğu'daki turizm ve altyapı yatırımlar­ı gayrimenku­l piyasasını­n büyümesini desteklerk­en, ortak yaşam alanlarını­n yükselişi, gayrimenku­l işlemlerin­de artan dijitalleş­me ve sürdürüleb­ilir kalkınma gibi trendler ön plana çıkıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Kanada, Avustralya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikler­i, 2024 yılında en çok göç alması beklenen ülkeler arasında yer aldı. Bu trend, göç alan ülkelerde gayrimenku­l talebini artırırken, göç veren ülkelerde talebin azalmasına yol açıyor. Türkiye, stratejik coğrafi konumu, her yıl artan turizm istatistik­leri, gayrimenku­l ekosistemi­ndeki çeşitlilik ve iklim avantajlar­ı ile 2024 yılında da uluslarara­sı yatırımcıl­arın ilgisini çekmeye devam ediyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye