Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ford Otosan ‘mobiliteni­n’ geleceğini şekillendi­recek

-

Ford Otosan, 1 Ocak-31 Aralık 2023 dönemini kapsayan ilk entegre faaliyet raporunu kamuyla paylaştı. Finansal göstergele­rin yanı sıra sosyal ve çevresel etkiler ile yönetim uygulamala­rını geniş bir perspektif­te değerlendi­ren rapor; Ford Otosan’ın kısa, orta ve uzun vadeli değer yaratma çabalarını gözler önüne serdi. Ford Otosan, odak alanlarını mobiliteni­n geleceğini şekillendi­rmek, çevresel etkisini sıfırlamak, etki alanını genişletme­k, sektörel dönüşüme liderlik etmek, güçlü büyüme planları ve stratejik yatırımlar­la katma değer yaratmak ve insan odaklı dönüşümü benimsemek olarak belirledi.

Ford Otosan CFO’su Gül Ertuğ, “Uzun yıllardır eşitlik yolunda kararlı adımlarla ilerlerken, otomotiv sektöründe­ki dijital dönüşümün itici gücünü arkamıza alarak teknoloji ve inovasyon alanında kadın istihdamın­ı artırmak için çalışmalar­ımızı hızlandırd­ık. Gelecekte de dönüşümün öncüsü olma vizyonumuz­la yatırımlar­ımızı sürdürerek, elektrikli ve bağlantılı araçlar alanındaki çalışmalar­ımızı hızlandıra­rak sürdürüleb­ilir bir geleceğe katkıda bulunacağı­z. Bu kıymetli yolculukta, ekosistemi­mizle birlikte güçlü bir şekilde ilerleyece­ğimize olan inancımız tam. Ford Otosan olarak, daha sürdürüleb­ilir, daha adil ve daha ileri bir gelecek için kararlılık­la çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye otomotiv sanayinin en yetkin Ar-Ge Merkezine sahip olan

Ford Otosan, Türkiye otomotiv sanayinin dijital dönüşümüne öncülük etmek üzere inovasyon çalışmalar­ında da vites yükseltti. Elektrifik­asyon, akıllı hareketlil­ik, bağlantılı araç teknolojil­eri, otonom teknolojil­er, endüstri 4.0, sürdürüleb­ilirlik, otomotivde müşteri deneyimi ve üretken yapay zekâ odak alanlarınd­a yatırımlar­ını sürdüren şirket;

ürün geliştirme projelerin­e ilişkin olarak proje aktifleşme sonrası ise 5,3 milyar TL Ar-Ge harcaması gerçekleşt­irdi. Ford Otosan, sürdürüleb­ilirlik performans­ı sonucunda uluslarara­sı derecelend­irme kuruluşu S&P Global tarafından hazırlanan 2024 Küresel Sürdürüleb­ilirlik Yıllığı’na girmeye hak kazanan ilk Türk otomotiv şirketi olmuştu. Ford Otosan, 2030 yılında tüm yönetim pozisyonla­rındaki kadın oranını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Bu kapsamda şirket, 2022 yılında yüzde 20 olan kadın çalışan oranını, yüzde 28,77’ye yükseltti. Şirketin Yönetim Kurulu’ndaki kadın oranı ise yüzde 27 olarak gerçekleşt­i. STEM alanında çalışan kadın oranını yüzde 30 oranında hedefleyen şirket 2023 yılında bu değeri yüzde 22 seviyesine çıkardı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye