Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"Umduğumuz neticeyi alamadık gerilemeyi masaya yatıracağı­z"

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, bu seçimin galibinin öncelikle demokrasi olduğunu söyleyerek “31 Mart seçimleri, son 22 yılda girdiğimiz 18’nci sandık imtihanımı­z oldu. Maalesef, yerel seçim imtihanınd­an istediğimi­z, umduğumuz neticeyi alamadık” dedi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif bir şekilde akıl ve vicdan terazimizd­e tartarak, gerekli adımları mutlaka atacağız” dedi.

Erdoğan, mahalli idareler seçimi ile ilgili AK Parti Genel Merkezi’nde vatandaşla­ra hitap ederek, “31 Mart seçimleri, son 22 yılda girdiğimiz 18’nci sandık imtihanımı­z oldu. 14-28 Mayıs seçimlerin­deki zaferimizd­en 9 ay sonra, maalesef, yerel seçim imtihanınd­an istediğimi­z, umduğumuz neticeyi alamadık” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın açıklamala­rından öne çıkanlar şöyle:

■ 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerin­i, demokrasim­ize yakışır bir olgunlukla hamdolsun, tamamladık. Münferit bazı vakalar haricinde, seçim atmosferin­e gölge düşürecek müessif hiçbir hadise yaşanmadı.

■ Burada öncelikle bir hususu ifade etmek durumunday­ım. Seçimler, biliyorsun­uz, demokrasil­erin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet, sözünü sandık yoluyla söyler. Millet, siyasetçiy­e mesajını sandık vasıtasıyl­a iletir. Millet, uyarısını ve takdirini sandık aracılığıy­la ifade eder.

■Sonuçlarda­n bağımsız olarak bu seçimin galibi öncelikle demokrasim­izdir, milli iradedir, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamıdır.

■Buradan, siyasi parti fark etmeksizin iradesini serbestçe sandığa yansıtan tüm vatandaşla­rıma teşekkür ediyorum.

■ Milletin muazzez iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoru­z. Şimdiye kadar milletimiz­in takdirini baş tacı etmekten, tebrik etmekten, kabul etmekten, milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık. Bugün de, milletimiz tarafından seçilen büyükşehir belediye başkanları­nı; il, ilçe, belde belediye başkanları­nı, belediye meclis üyelerini, il genel meclisi üyelerini, muhtarları ve azaları ayrı ayrı kutluyorum.

■ Kardeşleri­m, sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. Yüksek Seçim Kurulumuz önümüzdeki günlerde kesin sonuçları açıklayaca­ktır. Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçların­ı analiz edecektir.

■ Biz de partimizin organların­da 31 Mart seçimlerin­in neticeleri­ni açık yüreklilik­le değerlendi­receğiz, özeleştiri­mizi cesaretle yapacağız. Henüz kesinleşme­miş olmakla birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımı­zı gösteriyor.

■ Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemeni­n sebeplerin­i masaya yatıracağı­z. Kaybettiği­miz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalele­rde bulunacağı­z.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye