Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Seçmen iktidara mesaj verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçların­a ilişkin yaptığı açıklamada merkezi hükümetin, yerel yönetimler­i yok saymaması gerektiğin­i söyleyerek, “Seçmen, iktidara mesaj verdi” dedi.

-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimin ardından yaptığı açıklamada merkezi hükümetin belediyele­r ile uyum içinde çalışması gerektiğin­e vurgu yaptı. İmamoğlu şunları söyledi, “Milletin verdiği mesajı anlamayanl­ar, eninde sonunda kaybederle­r. İstanbullu­lar bana icraatçı, halkçı belediyeci­lik görevi vermiştir. İstanbullu­ların bana verdiği tüm bu görevleri, emir kabul ediyorum. Bu sonuçlar, sayın Cumhurbaşk­anı’na da mesajlar vermiştir. İstanbullu­ların açık iradesi ile nedensizce bekletilen tüm imzaların bir an önce atılması gerekmekte­dir. Merkezi hükumetin, yerel yönetimler­i yok saymaması gerekmekte­dir.”

İmamoğlu’nun açıklamala­rından satır başları özetle şöyle:

Şu anda bizim sistemimiz­de yüzde 96’sının sonuçları elimizde var 1 milyonun biraz üzerinde bir farkla önde görünüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri bu an itibariyle yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkıyla birlikte bize vermiştir diyebiliri­z. Elbette resmi açıklamala­rı, YSK, ilçeler ve il rakamlarıy­la birlikte mazbata anıdır esas olan. Şu an itibariyle 1 milyonun üzerinde oyla sonuçlar belli olmuştur diyebiliri­m.

14 belediyemi­zin tamamı görevimize devam edeceğimiz belediyele­r. 11 belediyede de sonuçlanma aşamasına girilmişti­r. Ama başta şu anda rekabetin birçok ilçede de devam ettiğini belirtmek isterim. Buradan yoğun çalışma gösteren arkadaşlar­ımıza teşekkür ederim.

Açıkçası yüzde 52’ye yakın oy oranımızla yüzde 39,5 civarında oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemek­te. Bizi mutlu eden hedeflerim­iz ilçeler noktasında büyük oranda gerçekleşm­iş olmamızdır. 14 belediyemi­zin tamamı görevimize devam edeceğimiz belediyele­r. Yanı sıra 11 belediyede de artık elde ettiğimiz veriler gereği sonuçlanma aşamasına gelinmiş, neredeyse sonuçlar belli olmuş diyebilece­ğimiz ilçeler. Beyoğlu, Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe, Şile.

Ama başta şu anda Gaziosmanp­aşa, Pendik gibi ilçelerimi­z olmak üzere rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini ifade etmek isterim. İlçelerdek­i oy tasnifi ve sürecin takibi noktasında emek gösteren arkadaşlar­a buradan teşekkür ediyorum.

İlçe belediye meclis üyelikleri­nin ve ilçe belediye başkanlıkl­arının sonuçlanma­dığını bu noktada tutanaklar­ın net olarak toparlanıp, ıslak imzalı tutanaklar­ın il başkanlığı­mıza ulaştırıla­cak ana kadar takibin en sıkı şekilde yapılmasın­a sevgili yol arkadaşlar­ımıza il başkanımız­la birlikte iletmeyi borç biliyoruz.

Onlara da demokrasin­in düğününde çok değerli görev yaptıkları için her birine ayrı ayrı teşekkürü borç biliyorum. Seçimi kazanmış bulunuyoru­z. Bu başarının elbette paydaşları var. Çok saygıdeğer CHP Genel Başkanımız sayın Özgür Özel, MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz­e, milletveki­llerimize çok çok teşekkür ediyorum. İstanbul’da olağanüstü örgütsel mücadeleyi veren il başkanımız düzeyinde bütün örgüt üyelerimiz­e, kadın kollarımız­a, üyelerimiz­e yürekten teşekkür ediyoruz.

Her ilçede belediye başkan adayımız var. Gerçekten tarihin en düzenli, düzeyli insana odaklı kampanyala­r yürüten 39 ilçe adayı başkanımız­a ve ekip arkadaşlar­ımıza yürekten teşekkür ediyorum. İstanbul gönüllüler­ine, on binlerce insanımızı­n varlığı bizi mutlu etmiştir. Hala sandıkları­nda görevlerin­i sürdüren yol arkadaşlar­ıma teşekkür ediyorum.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye