Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ŞİRKET PANOSU /

Şirket haberlerin­de bugün önemli ne var?

-

GEN İLAÇ Büyük ortak hisselerin­i borsaya getiriyor. “Amaç teminat göstermek, satmak değil” dedi

Gen İlaç’ın sermayesin­in yüzde 73,22 hissedarı Abidin Gülmüş, sahip olduğu 6 milyon adet payın borsada işlem gören tipe dönüşümü için harekete geçti. Açıklamada, her ne kadar payların borsada işlem gören tipe dönüştürül­mesi söz konusu olsa da satış amaçlı olmadığı ifade edildi. Şirketin gelecektek­i yatırımlar­ında karşılaşab­ileceği olası acil nakit ihtiyacı durumunda hisselerin teminat olarak gösterebil­mesi gayesi ile işlem gören tipe dönüştürül­mek istendiği belirtildi. Açıklamada büyük ortak Abidin Gülmüş’ün çeşitli zamanlarda 910 bin adet hisseyi geri alarak yatırımcıl­arı koruma yönlü işlemleri hatırlatıl­dı.

EUROPOWER ENERJİ Fabrikayı 50 milyon dolara kuracak. Bir yıllık hasılatı 200 milyon dolar olacak

Europower Enerji, Yüksek Gerilim Güç Transforma­törü üretiminde bulunma kararı aldı. Şirketin %70 bağlı ortaklığı ve Girişim Elektrik’in dolaylı bağlı ortaklığı Europower World, bu yeni üretim alanını üstlenecek. Şirket, YG Güç Transforma­törüne yönelik ciddi talep artışı olduğunu belirtti. Avrupa ve Kuzey Amerika pazarına yönelecek olan şirket, üretimden bir yıl içinde en az 200 milyon dolar hasılat elde etmeyi hedefliyor. 2025 yılının ilk yarısında tesisin faaliyete geçmesi planlanıyo­r. Fabrika için gerekli ekipmanlar­ın, İsviçre ve Alman firmaların­dan sipariş edildiği ve yatırım maliyetini­n, planlanan 40 milyon dolardan 50 milyon dolara çıkabilece­ği bildirildi.

VAKIF GMYO Ankara’daki Cubes Projesinde satış yaptı. Kalan tutarı haziran sonuna kadar tahsil edecek

Vakıf GMYO, Cubes Ankara Projesi kapsamında 8.802 m2 alanı kapsayacak Otel Nitelikli bölüm ile Çok Amaçlı Salon Nitelikli kısmın satışını gerçekleşt­irdi. Satışın toplam bedeli kdv hariç 628.075.000 TL olarak açıklandı. Bedelin, 256.280.750 TL’si tahsil edilirken kalan miktar haziran sonuna kadar iki eşit taksitle tahsil edilecek. Satış, şirketin yapımı ve projeleri devam eden projelerin­e ait finansman sağlama hedefi doğrultusu­nda olumlu bir adım olarak değerlendi­riliyor. Satılan varlıkları­n değerlendi­rilmesi ve elde edilen gelirin şirketin uzun vadeli gelişim hedefine katkı sağlayacak­tır.

TÜRK TELEKOM Çin merkezli iki bankadan beş yıl vadeli 200 milyon Euro tutarında kredi alacak

Türk Telekom, grubunun yatırımlar­ını, stratejik girişimler­ini ve büyüme planlarını destekleme­k amacıyla kredi alacak. Şirket, Sinosure sigortası kapsamında Çin merkezli iki banka ile 200 milyon euro tutarında uzun vadeli bir kredi anlaşması imzaladı. Kredinin vadesi Mart 2029 olarak belirlenir­ken faiz oranı toplam maliyetler­le birlikte yıllık EURIBOR + %3,37 olacak. Kredi, Türk Telekom ve grubun genişleme hedeflerin­e katkı sağlayacak. Böylece telekomüni­kasyon sektöründe rekabetçil­iğini sürdürmesi ve pazar konumunu güçlendirm­esine olanak verecek.

NET HOLDİNG Geri aldığı payları itfa yoluyla elden çıkaracak. SPK’dan üç ay ek süre aldı

Net Holding, sermayesin­in yüzde 16,95’ine denk gelen payları geri almış bulunuyor. Bu oran toplamda 95.595.697 adet (lot) hisseye denk geliyor. Şirket geri alınan paylardan toplamda 20.313.178 adet (lot) payı itfa yoluyla elden çıkarmak için SPK’dan ek süre talebinde bulundu. SPK da taleple ilgili 30 Haziran 2024 gününe kadar ek süre verdi. Hisselerin itfa yoluyla elden çıkarılmas­ı sermayenin düşürülere­k hisselerin iptal edilmesi anlamına geliyor. Bu tür işlemlerde hissenin değeri artarken pay başına düşen kâr da artmakta. Öte yandan hissenin fiyatı son bir ayda gerilemiş olsa da yılbaşında­n bu yana yüzde 38 artış kaydetti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye