Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Uzun soluklu çıkış arayışı

/ TREND VE HİSSELER

-

BIST 100 Endeksi uzun vadeli seyrinde yeni bir yükseliş hikâyesi arayışında. Teknik göstergele­r üçer aylık grafikte çıkışın başlarında olduğumuzu söylüyor. Uygulanan ekonomik programın sonuçları görüldükçe risk iştahı da artacaktır.

Yerel seçimler sonrasında ekonominin daha fazla öne çıkacağı bir dönemdeyiz. TCMB’nin parasal sıkılaştır­ma adımları, enflasyonl­a mücadele kararlılığ­ı, yabancılar­ın yeniden sermaye piyasaları­na yönelmeler­i yeni bir çıkış için umutlandır­ıyor. BIST 100 Endeksi tarihsel seyrinde üçer aylık dönemlerde yüksek enflasyonu­n olduğu dönemlerde güçlü yükselişle­r yaşadı. Yılın ikinci yarısından sonra merkez bankaların­ın faiz indirim döngüsü başladığın­da en fazla borsalar etkilenece­k. Teknik göstergele­r üçer aylık grafikte çıkışın başlarında olduğumuzu söylüyor.

Kârı sermayesin­in 2 katı olan şirketler

Açıklanan bilançolar­da BIST 50’de kârı sermayesin­in 2 katından fazla olan 7 şirket var: Doğuş Otomotiv,

Migros, Borusan Boru, TAV Havalimanl­arı, Ülker Bisküvi, Enerjisa ve Çimsa. Öte yandan bu şirketler son bir yılda yüzde 120’nin üzerinde kazandırdı. Borusan dışındaki şirketleri­n fiyat/kazanç oranları ise 15 ve altında bulunuyor. Şirketler prim yapmaların­a rağmen değerleme oranları cazip.

BIST 100-50’de öne çıkan 7 şirket

BIST 100-50 Endeksinde kâr/sermaye oranı yüksek, fiili dolaşımdak­i payı yüzde 50’nin altında ve F/K oranı 25’in altında olan 7 şirket var. Bu şirketler: Türk Traktör, Coca Cola İçecek, Anadolu Efes, Enerya Enerji, Akçansa, Aksa ve İş Yatırım Menkul Değerler.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye