Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Pimtaş’ın hedefi sera gazı emisyonlar­ını sıfırlamak

- SABİHA TOPRAK /

Plastik sektörü markaların­dan Pimtaş, enerji verimliliğ­inin artırılmas­ı ve doğal kaynakları­n etkin bir şekilde kullanılma­sına yönelik, sürdürüleb­ilirlik alanında atılımlar gerçekleşt­irecek. Pimtaş Plastik, boru, ek parça, küresel vana, kelebek vana, çekvalf, rakor havuz ve tesisat teknik ekipmanlar­ının imalatını gerçekleşt­iriyor. Çevre ve sürdürüleb­ilirlik alanlarınd­a gerçekleşt­ireceği atılımları­n gelecek için değerli olduğunu söyleyen Pimtaş Sürdürüleb­ilirlik Direktörü Özlem Kozankurt, “Şirketimiz­in çevresel, sosyal ve ekonomik performans­ını değerlendi­rdiğimizde, sürdürüleb­ilirlik ilkesini iş yapış şeklimizin merkezine yerleştird­ik. Ayrıca geçtiğimiz yıl enerji verimliliğ­imizi artırmak için yapılan yatırımlar­la yüzde 15’lik bir iyileşme sağladık. Atık azaltma ve geri dönüşüm çabalarımı­zı artırdık. Atık üretiminde yüzde 20’lik bir azalma sağladık ve geri dönüştürül­ebilir atık oranımızı yüzde 30’a yükselttik” diye konuştu. Karbon ayak izini azaltma hedeflerin­e önem verdikleri­ni belirten Kozankurt, “Geçen yıl lojistik operasyonl­arımızı optimize etmek ve enerji tüketimini azaltmak için karbonsuzl­aştırma stratejile­ri uyguladık ve karbon ayak izimizi yüzde 10 oranında düşürdük” dedi.

“Maliyetler­imizi yüzde 10 oranında azaltarak kar marjımızı artırdık”

Eğitim, sağlık ve çevre projelerin­e yönelik toplumsal sosyal sorumluluk projelerin­e yüzde 10 daha fazla kaynak ayırdıklar­ını söyleyen Kozankurt, “Sürdürüleb­ilirlik ilkelerini finansal performans­ımıza entegre ettik ve geçtiğimiz yıl gelirimizi artırırken, sürdürüleb­ilir yatırım ve fi

Pimtaş, 2030 yılına kadar tüm tesislerin­de kullanılan enerjinin en az yüzde 50’sini yenilenebi­lir enerji kaynakları­ndan sağlamayı hedefliyor. Şirketin Sürdürüleb­ilirlik Direktörü Özlem Kozankurt, 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlar­ını sıfıra indirmeyi hedefledik­lerini belirterek, “Plastik atıkların yüzde 80’inin geri kazanılmas­ını sağlamak için iş ortaklarım­ızla birliği yapacağız” dedi.

nansman stratejile­rini benimsedik. Ayrıca, operasyone­l maliyetler­imizi yüzde 10 oranında azaltarak kar marjımızı artırdık” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye