Nasil Bir Ekonomi (NBE)

LC Waikiki bu yıl 50 mağaza açacak, 5 yılda AB'de ilk 3'e girecek

- HAZIRLAYAN: YENER KARADENİZ

Geçen yılı 21’i Türkiye’de olmak üzere 127 mağaza açılışı ile kapattıkla­rını söyleyen LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, bu yıl en az 50 mağaza daha açacakları­nı söyledi.

Zorlu ekonomik koşullar altında geçen 2023’te 21’i Türkiye’de olmak üzere toplamda 127 yeni mağaza açılışı ile kapatan LC Waikiki, bu yıl en az 50 mağaza açılışı daha planlıyor. LC Waikiki’nin yeni dönem mağazalaşm­a stratejisi ile ilgili EKONOMİ’nin sorularını yanıtlayan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, “2023'te Türkiye'de 21, ülkelerde ise 106 mağaza ile toplamda mda 127 mağaza açtık. 2024 önceliğimi­z eliğimiz ise biraz daha verimlilik k üzerine olacak. Türkiye'de 'de 5, diğer ülkelerde ise 25 mağaza ağaza planladık ancak fırsatları rı değerlendi­rmeye devam m edeceğiz. Globalde en az z 50 mağaza açacağımız­ı ön görüyorum” dedi.

Türkiye’nin en büyük k Avrupa’nın ise 6 büyük hazır giyim markasında­n n biri haline gelen LC Waikiki hali hazırda 63 ülkede bin 300’e yakın mağaza ile faaliyetle­rini sürdürüyor. Marka bu ülkelerin 23’ün de ise pazar lideri konumunda bulunuyor. Geçen yılı a adette yüzde 4 büyüme ve 4,6 mily milyar dolar (110 milyar TL) gelir ile ka kapatan markanın hedefi, 5 yıl içind içinde Avrupa’nın en büyük 3 moda perak perakendec­isinden biri olmak.

Gelirin Gelir yüzde 60’ı Türkiye’den

Vah Vahap Küçük, 2023’te toplam gelir gelirin yüzde 59'unun Türkiye'den, yüzd yüzde 41'inin ise yurtdışınd­an elde edild edildiğini söyledi. Küçük, “2024'te de satış sa payları benzer şekilde ger gerçekleşe­cek. Türkiye'nin sat satışlarda­ki payı yüzde 60, diğer ülkelerin payı ise yüzde 40 olacak. Türkiye amiral ülkemiz ve büyük payı almaya bu yıl da devam edecek. Bizler de LC Waikiki olarak müşteriler­imizin teveccühle­rine layık olabilmek için çok daha fazla çalışacağı­z” dedi. 2022 ve 2023 yıllarında ilk mağazaları­nı açtıkları Dominik Cumhuriyet­i, Kosta Rika, Venezuela, Panama vb Güney Amerika ülkelerind­e bu yıl derinleşec­ekleri bilgisini veren Vahap Küçük, bir yandan da Şili, Somali ve Fildişi Sahili gibi yeni ülkeleri de test edecekleri bilgisini sözlerine ekledi.

 ?? ?? Vahap Küçük
Vahap Küçük

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye