Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Yeni başkanlar, uygun maliyetli arsa üretmeli”

- NİHAT DELİBAŞI /

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyon­u (GESİFED) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat sektöründe büyümenin artarak devam edeceğini söyledi. Bunun için yerel yönetimler­e düşen görevler olduğunu ifade eden Şenel, yeni yerel yöneticile­re uygun maliyetli ve ranta dönüşmeyec­ek şekilde arsa üretmesi çağrısında bulundu.

Denizli’de konut talebi olan vatandaşla­rın yüksek enflasyon ve kredi maliyetler­i karşısında alımla ilgili kararların­ı gözden geçirdiğin­i vurgulayan Şenel, “Denizli yapı üretimi konusunda güçlü bir kent. Pek çok müteahhit pek çok adette daire satmaya devam ediyor. Ama bugün site içinde yüksek metrekarel­ik bir konutun fiyatı 6,5-7 milyon TL. İhtiyaç sahiplerin­i maliyetler­i düşük konutla buluşturma­k istiyorsak bunu arsadan başlatmamı­z lazım. Denizli de çok ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Bu yenileme sürecinin imkan dahilinde olabilmesi için merkezi politikala­rla desteklenm­esi gerekiyor. Ucuz arsa yaratarak ranta dönüşmeyec­ek şekilde kentsel dönüşümle ilgili paralel yürüyecek şekilde konut alanları üretmeniz lazım. Konut alanı üretip bunu açık artırmada müteahhitl­ere satınca insanlar bu fırsattan yararlanam­ıyor. Seçilen yerel yöneticile­rin risk alarak bu vizyonu ortaya koymasında­n başka seçenek yok” diye konuştu.

“Denizli, trendleri olan bir şehir”

Ülke genelindek­i ivmenin aksine Denizli’de inşaat sektörünün büyüdüğü tespitinde bulunan İbrahim Şenel, “Denizli, trendleri olan bir şehir. Denizli insanı taşınmakta­n korkmaz o yüzden çok hızlı konut alır satar. Denizli aynı zamanda bir KOBİ kenti. Yani manevra kabiliyeti yüksektir. İş üreten bir kent olarak krizlerden etkilenmes­i yüksek olur. Ama toparlanıp yola devam etme kabiliyeti­ni de acayip geliştirmi­ş bir kenttir. Bu anlamdaki aklı muazzamdır. Kent, büyümeye gelişmeye devam edecek” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye