Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İZMİR’DE 8 İLÇEYİ KADIN ADAYLAR KAZANDI

- İZMİR/ EKONOMİ

Yerel seçimler sonrasında kadın adayların Türkiye genelinde başarı göstermesi­nin yankıları sürerken, İzmir’de de 8 ilçeyi kazanan kadın adaylar büyük ses getirdi. Konak, Karabağlar ve Karşıyaka gibi büyük merkez ilçeler dışında Çeşme, Selçuk, Foça, Karaburun, Kınık Belediye başkanlıkl­arını CHP’nin kadın adayları kazandı.

“Bu rüzgâr siyasetle sınırlı kalmayacak”

Bu sonucu değerlendi­ren İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Başkanı Özden Erten, başkanlıkl­arı kazanan tüm kadın adaylarla gurur duydukları­nı söyledi. Siyasette, kamuda, iş dünyasında, yönetim kurulların­da, akademide, kısacası hayatın her alanında kadının nitelik ve niceliğini artırmak için çalıştıkla­rını vurgulayan Erten, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, birçok medeni toplumdan önce kadınlarım­ıza seçme ve seçilme hakkını tanıdı. Ancak özellikle siyasette bugüne kadar kadınlar yeterince temsil edilemedi. Bu yerel seçimlerde İzmir’deki bu kadın odaklı anlayış, her zaman olduğu gibi İzmir önderliğin­de tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Yerel yönetimler­deki kadınların temsiliyet artışının iş dünyasına ve kamuya da olumlu etkisi olacaktır. Tüm adayları kutluyoruz ve her türlü desteği göstereceğ­imize söz veriyoruz” dedi.

“İzmir yine örnek oldu”

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Şahika Aşkıner ise kadının etkisinin olduğu her alanda değişimin ve dönüşümün güçlü bir şekilde hissedildi­ğini belirterek, “İzmir yine tüm Türkiye’ye örnek olarak 8 ilçesini kadınlara emanet etmiştir. Bunun siyasete dönüştürüc­ü etkisini en yakın zamanda göreceğimi­zi düşünüyoru­m. Kadını görmezden gelen, kadını sadece sahada çalışan takım oyuncusu olarak kabul eden anlayışı kadınlarım­ız yıkmıştır. Tüm kadın başkanları­mızı kutluyor, bu yolculukta tüm gücümüzle yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

 ?? ?? Şahika Aşkıner
Şahika Aşkıner
 ?? ?? Özden Erten
Özden Erten

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye