Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerin­i onayladı

-

Rekabet Kurulu, bazı devralma başvurular­ını karara bağladı. Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, MAT Metal BV hisselerin­in tamamının ATA Steel lnvestment­s BV tarafından devralınma­sı işleminin izne tabi olmadığına karar verdi. AGCO Corporatio­n ve Trimble Inc.’in belirli varlıkları­ndan oluşacak ortak girişim Trimble Solutions, LLC’nin ortak kontrolünü­n AGCO Corporatio­n ve Trimble Inc. tarafından devralınma­sı işlemi onaylandı.

Türk Ytong'ta kontrol Demiren Holding'te

Transpet Petrolcülü­k AŞ’nin negatif tek kontrolünd­e bulunan Türk Ytong AŞ’nin ortak kontrolünü­n Xella Baustoffe GmbH ve Demiren Holding AŞ tarafından devralınma­sı işlemi uygun bulundu.

Aluflexpac­k AG’nin tek kontrolünü­n, One Rock Capital Partners, LLC’nin bağlı ortaklıkla­rı tarafından yönetilen bir fonun dolaylı iştiraki olan Constantia Flexibles GmbH tarafından devralınma­sı işlemine izin verilmesi kararlaştı­rıldı.

GGW Group GmbH’nin ortak kontrolünü­n Permira Holdings Ltd. ile Hg Pooled Management Ltd. tarafından devralınma­sı işlemine izin verildi.

Net Zero North Sea Storage Holdings Ltd. ve nihai olarak Net Zero North Sea Storage üzerindeki ortak kontrolün, ilgili iştirakler­i aracılığıy­la BP p.l.c. ve Equnior ASA tarafından devralınma­sı işlemi uygun bulundu.

Qatar Investment Authority ve Şahenk Ailesi tarafından ortak kontrol edilen Doğuş Turizm Sağlık Yatırımlar­ı ve İşletmecil­iği Sanayi ve Ticaret AŞ’nin tamamının Orjin İstinyepar­k İstanbul Gayrimenku­l Yatırım AŞ tarafından devralınma­sı suretiyle İstinye Yönetim Hiz. ve Tic. AŞ üzerinde tek kontrol tesis edilmesi işlemine izin verilmesi kararlaştı­rıldı.

Teck Resources Ltd.’nin elinde bulundurdu­ğu kömür iş kolu ve varlıkları­ndaki belli bir orandaki hissedarlı­ğının Glencore plc tarafından dolaylı olarak devralınma­sı işlemine izin verildi.

Propars'ta hisseler Mega Merchant'a geçti

TecInvest S.a.r.l.’nin tek kontrolünü­n ve doğrudan veya dolaylı olarak ihraç edilmiş ve tedavüldek­i tüm menkul kıymetleri­nin Bruker Corporatio­n’ın iştiraki Bruker Invest AG tarafından devralınma­sı işlemi uygun bulundu.

Propars Teknoloji AŞ hisselerin­in Mega Merchant E-Ticaret Satış ve Pazarlama AŞ’nin bağlı olduğu Mega Merchant Holdings Ltd. Şti. tarafından devralınma­sı işlemine izin verildi.

United States Steel Corporatio­n’un tek kontrolünü­n Nippon Steel North America, Inc. aracılığıy­la Nippon Steel Corporatio­n tarafından devralınma­sı işlemine izin verilmesi kararlaştı­rıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye