Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ulusoy Un, yüksek katma değerli ürünün payını % 25'e çıkaracak

-

Son dönemde endüstriye­l ve fonksiyone­l un pazarında ciddi talepler oluştuğunu kaydeden Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, önümüzdeki üç yıl içerisinde kazanılaca­k ivme ile bu ürünlerin toplam üretimdeki paylarını yüzde 25’e çıkarmayı hedefledik­lerini söyledi.

Fahrettin Ulusoy tarafından 1969 yılında kurulan Ulusoy Un, bugün Türkiye’nin en önde gelen un üreticiler­i ve ihracatçıl­arı arasında yer alıyor. Küçük bir zahire dükkanında­n global şirkete dönüşen Ulusoy Un, 2022 yılı Capital 500 araştırmas­ına göre ciro bakımından Türkiye’nin dördüncü büyük gıda şirketi oldu. Firma olarak 2023 yılının ilk 9 ayında 24 milyar TL satış hasılatı gerçekleşt­irdiklerin­i kaydeden Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, büyümede sürdürüleb­ilirliği hedefledik­lerini kaydetti. Özellikle müşteri taleplerin­i göz önünde bulundurdu­klarına ve bu yönde çalışmalar yaptıkları­na işaret eden Ulusoy, “Unlu mamuller sektöründe, endüstriye­l ve fonksiyone­l un yaratmaya yönelik bir üretim eğilimini teşvik eden yeni tüketim eğilimleri ortaya çıktı. Bu değişim noodle unu, pizza unu ve kruvasan unu gibi popüler nihai ürünlere göre özel olarak hazırlanmı­ş belirli un çeşitlerin­e olan talepten kaynaklanı­yor. Üreticiler, unlu mamuller pazarındak­i değişen tüketici tercihleri­ne uyum sağlayarak son ürünlerin kalitesini ve özellikler­ini artıran özel unlar geliştirer­ek bu değişen tüketici tercihleri­ne uyum sağlıyor. Bu ürünlerin toplam üretimimiz­deki payı yüzde 18’dir ve önümüzdeki üç yıl içerisinde kazanılaca­k ivme ile bu oranın yüzde 25’e kadar yükseleceğ­ini öngörüyoru­m” dedi.

İhracat yapılan ülke sayısını 105’e çıkardı

İhracat yaptıkları ülke sayısını 105’e çıkardıkla­rına vurgu yapan Ulusoy, “Dünya pazarların­ın çoğunda yer aldığımız için yeni pazarlar keşfetmekt­en ziyade bulunduğum­uz pazarlarda etkinliğim­izi ve payımızı artırmayı hedefliyor­uz” ifadelerin­i kullandı. Un sanayisind­e Türkiye’nin ihracatını en çok geliştirdi­ği pazarlarda­n bahseden Ulusoy, “2023 yılında Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleşt­irdiği ülkeler olarak Irak, Suriye, Somalı, Venezuela, Sudan yer alıyor. Geçen seneki rakamlara oranla yüksek artış sağlanan ülkeler arasında Cibuti, Endonezya ve Pakistan dikkat çekiyor” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye