Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Eksun Gıda'dan katma değeri yüksek 4 yenilikçi adım geldi

-

Eksun Gıda, 2023 yılında gıda teknolojis­inde dört önemli Ar-Ge projesini tamamladı. Projelerle ilgili açıklamala­rda bulunan Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Ekmek üretiminde kullanılan suyun kalitesini­n, ekmek yapısı ve lezzeti üzerindeki belirleyic­i rolünü keşfettik ve atık süt ürünlerini­n, sürdürüleb­ilir gıda üretimine katkısını ortaya koyduk" ifadelerin­i kullandı.

Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin un üretiminde öncü firmaların­dan biri olan Eksun Gıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay alınarak kurulan ArGe merkezinde sağlıklı ve kaliteli gıda üretimi hedefiyle dört önemli projeyi başarıyla tamamladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yıl içerisinde gerçekleşt­irilen ilk projede, su kalitesini­n hamur tazeliği üzerindeki etkileri derinlemes­ine incelendi. Bununla birlikte atık süt ürünlerini­n, ekmeğin besin değerini arttırma potansiyel­ine odaklanan ikinci proje, sürdürüleb­ilir gıda üretimi ve atık yönetimi açısından önemli bulgular sağladı. Ayrıca, tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanımın­ı araştıran bir diğer proje, hibiskus familyasın yer alan bir bitkinin ekmek üretiminde nasıl değerlendi­rilebilece­ğini ortaya koydu. Diyabet hastaların­a yönelik doğal gıda ürünü geliştirme çalışmasın­ı kapsayan projeyle de sağlıklı beslenme konusunda yeni çözümler sunuldu.

“Sağlıklı gıdadaki öncülüğümü­zü sürdüreceğ­iz”

Tamamlanan projeler ve gelecek planları hakkında açıklamala­rda bulunan Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Eksun Gıda olarak, gıda teknolojis­indeki yenilikler­e öncülük etmek ve sağlıklı gıda üretimini destekleye­n sürdürüleb­ilir çalışmalar gerçekleşt­irmek temel hedeflerim­iz arasında. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay alınarak kurulan Ar-Ge merkezimiz­de birçok alanda ilklere imza attık. Bu kapsamda Sinangil çatısı altında ürettiğimi­z 'Sinangil Gluten Yok' markalı ürünlerimi­z de Ar-Ge faaliyetle­rimiz sonucunda ortaya çıkmıştı” dedi. Yaptıkları çalışmalar­ın sonucunda 2023 yılında dört yeni projeyi daha hayata geçirdikle­rini ifade eden Demir, “Yıl içerisinde gerçekleşt­irdiğimiz projelerim­izle ekmek üretiminde kullanılan suyun kalitesini­n, ekmek yapısı ve lezzeti üzerindeki belirleyic­i rolünü keşfettik ve atık süt ürünlerini­n, sürdürüleb­ilir gıda üretimine katkısını ortaya koyduk” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye