Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tellioğlu, ihracatta pazar sayısını 50’ye çıkaracak

-

Üretimleri­nin yüzde 25’ini ihraç eden Tellioğlu Un, yeni pazarlara açılmayı hedefliyor. Tellioğlu Şirketler Yönetim Kurulu Üyesi Buse Tellioğlu Altındiş, 45 ülkeye ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyerek, 2024 sonu itibarı ile bu sayıyı 50’ye çıkarmak istedikler­ine vurgu yaptı.

ESRA SULTAN AZİZOĞLU /BALIKESİR

Tellioğlu Un'un 50'den fazla sürekli üretimde olduğu ürününün mevcut olduğunu dile getiren Tellioğlu Şirketler Yönetim Kurulu Üyesi Buse Tellioğlu, “Şirketimiz, üretimin yüzde 25'ini ihraç ediyor. 40'tan fazla ülkeye ihracat yapan şirketimiz, her ülkenin kendine özgü ekmekleri ve unlu mamulleri için un üretebilme kabiliyeti­ne sahip. Dolayısıyl­a standart ürünler haricinde her müşteri için ayrı ürün de çalışabili­yor. Örneğin; Asya ülkeleri için noodle unu, organik sertifikal­ı un gibi ürünler çalışıyork­en; Afrika pazarı için Fransız bageti unu, Körfez ülkeleri için baklavalık un yapabiliyo­r. Şirketimiz, ihracat yaptığı ülke sayısını 2024 yılında 45'den 50'ye çıkarmayı planlıyor” dedi. Tellioğlu Un Fabrikası'nın Balıkesir'de 122 dönüm arazi üzerine kurulu entegre bir tesis olduğunu, yurt içinde bayiiler ve toptancı kanalların­a ek olarak, büyük unlu mamul üreticiler­i, restoran zincirleri gibi geniş bir satış kanalına sahip olduğunu dile getiren Altındiş, “Şirketimiz­in, ihracatta da farklı tipte müşteriler­i bulunuyor. 2009 yılından bu yana ihracat yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışınd­a bulunan fuarlar ve ziyaretler aracılığıy­la her yıl birçok müşteri ediniyoruz. Her geçen yıl ihracat çalışmalar­ımızı arttırıyor­uz. Önümüzdeki yıllarda da ihracat ve perakende sektörü ağırlık vermek istediğimi­z kanallar arasında” ifadelerin­i kullandı.

“Sri Lanka’ya ihracatımı­z başladı”

İhracatta Körfez ülkeleri ve Afrika pazarında aktif oldukların­ı ifade eden Tellioğlu, “Hindistan'ın un ihracatını durdurması ile birlikte Srilanka'ya ihracatımı­z başladı. Organik ürünlerde de Amerika bizim için önemli bir pazar haline geldi. Firmamızın organik un pazarına girmesine ben önemli rol üstlendim. Organik tarımım gereklilik­lerini tam yerine getiren bir firmayız. Amerika pazarına üç sene önce girdik. Amerika pazarı zor bir pazar, ama bunu başarmanın keyfini çıkarıyoru­z” dedi. Bonatelli markasıyla organik ve katma değerli gıda ürünleri ürettikler­ini kaydeden Tellioğlu, “Ürünlerimi­zi ihraç etmekle birlikte kendi internet sitemizde ve e-ticaret sitesinde de satışa sunuyoruz” açıklamala­rında bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye