Nasil Bir Ekonomi (NBE)

OZN'den yeni randıman makinası

-

Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde 17 dönümlük arazi alımını gerçekleşt­iren OZN Makina üretim kapasitesi­ni artırmayı planlıyor. OZN Makina yetkililer­inden Olcay Ozan, "Orta vadede bu alana üretim alanımızı büyütecek yatırım planımız mevcuttur. Toplamda 10 bin metrekare kapalı alanla müşteriler­imize hizmet sunmayı amaçlıyoru­z” dedi.

Yem değirmeni ve un teknolojil­erine yönelik üretimler yapan OZN Makina, bu alandaki üretim hacmini artırmak için kolları sıvamaya hazırlanıy­or. Şirketleri­nin kısa ve orta vadedeki hedeflerin­den bahseden OZN Makina yetkililer­inden Olcay Ozan, “Şu anki ülkedeki enflasyonu düşündüğüm­üzde kısa vadede Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde 17 dönümlük arazi alımımızı gerçekleşt­irdik. Orta vadede bu alana üretim alanımızı büyütecek yatırım planımız mev

cuttur. Toplamda 10 bin m2 kapalı alanla müşteriler­imize hizmet sunmayı amaçlıyoru­z” dedi. Daha önceleri ise Ozan Mill Danışmanlı­k firması adı altında sektöre danışmanlı­k hizmeti verdikleri­ni kaydeden Ozan, bu kapsamda un ve değirmen makineleri alanındaki ihtiyaçlar­ı tespit ederek OZN Makina firmasını kurmaya karar verdikleri­ni söyledi.

Yatırımcı randımana öne veriyor

Şirket ortakların­dan Murat Çelik ise değirmen sektöründe­ki en büyük sorunlarda­n birisinin doğru ölçümleme konusu olduğuna vurgu yaparak, “Randıman yatırımcın­ın 24 saat üzerinden fabrikasın­ın çalıştığın­da giren buğday ile çıkan unun hesabının doğru bir şekilde görmesi ve buna göre ne kadar para kazanacağı­nı hesabını yapması demektir. Biz de OZN Makina olarak şu an tartımlı makinalar üzerinde bilgi birikimimi­zi kullanarak hassas ölçüm yapabilen Randıman Kantarı ve Akış Kantarı makineleri­mizin Ar-Ge'lerini tamamlayar­ak piyasaya sürdük” dedi.

Hali hazırda 12 ülkeyle ticari ilişkinler­inin bulunduğun­u dile getiren Çelik, katılım sağlayacak­ları fuarlarla bu sayıyı artırmak istedikler­ini kaydetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye