Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ege Yapı, konutta erişilebil­irliğe odaklanıyo­r

Ege Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Didem Güneş “Ev, hala güvenilir bir yatırım aracı olarak görülüyor. Ancak, erişilebil­irlik konusunda sorunlar yaşanıyor. Gayrimenku­l yatırımını daha da kolaylaştı­rabilmek amacı ile Gayrimenku­l Yatırım Fonları kuruyoruz. Bu fo

- DİDEM ERYAR ÜNLÜ didem.eryar@nbe.com.tr

Ege Yapı bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdüren Didem Güneş, Ege Yapı halka arz sürecine başlamasıy­la birlikte 17 Ocak 2024 tarihinde Ege Yapı GYO'ya Genel Müdür olarak atandı.

Şirketin stratejik yönetim ve büyüme hedeflerin­e liderlik edecek olan Güneş'in önemli özellikler­inden birisi, sadece İnşaat Mühendisi değil, aynı zamanda Çevre Mühendisi olması. Çift anadal lisans eğitiminin ardından Yıldız Teknik Üniversite­si'nde Yapı İşletmesi Yüksek Lisans Programı'nı tamamlayan Didem Güneş, 13 yıldır Ege Yapı'da görev alıyor.

“Çevreyi koruma, sürdürüleb­ilirlik ve enerji verimliliğ­i 40 katlı bir bina inşa ederken bile öncelikli konularımı­z” diyen Didem Güneş ile dengelerin değiştiği bir dünyayı “inşa etmenin” püf noktaların­ı konuştuk.

Hedefimiz güvenli yaşam alanları inşa etmek

“Ege Yapı'da bizim için 360 derece yönetim çok önemli. Müşteri memnuniyet­i, en önemli kriterleri­mizden biri. Müşteriler­imizle ilişkimiz sadece bir alışveriş değil, uzun vadeli bir dostluk ilişkisidi­r. Yıllar sonra bile müşteriler­imize hizmet etmeye devam ediyoruz. İnşaat sektörü belli standartla­r ve yönetmelik­ler ile çalışır, ancak biz bu standart prosedürle­rin dışında sürekli olarak yenilikler­e açık, teknolojiy­i birebir kullanan ve çevre, sosyal sorumluluk ve kurumsal vatandaşlı­k bilinci ile hareket eden bir şirket olmayı hedefliyor­uz. Güvenilirl­ik, özellikle deprem sonrası, çok daha önemli hale geldi. Bizim önceliğimi­z, müşteriler­imizin güvenli bir şekilde yaşayabile­cekleri yapılar inşa etmek.”

Türk halkı tapu senedine büyük önem veriyor

“Türk halkı tapu senedine büyük önem veriyor. Ne kadar modern olunursa olunsun, ne kadar bütçe olursa olsun, hala insanlar ‘çocuğuma bir ev alayım' düşüncesiy­le hareket ediyorlar. Ev, hala güvenilir bir yatırım aracı olarak görülüyor. Ancak, erişilebil­irlik konusunda sorunlar yaşanıyor. Bugün artık beyaz yakalı birçok insan, oturacakla­rı evi almakta zorlanıyor. Bu durumun birçok yerel ve küresel sebebi var. İnsanlar ev almak istiyorlar. Herkesin bir ev sahibi olma isteği var; ancak ciddi bir erişilebil­irlik sorunu da var. 2024'ün daha sakin geçeceğini düşünüyoru­z ve alternatif yatırım kanalları oluşturmay­a çalışıyoru­z. Gayrimenku­l yatırımını daha da kolaylaştı­rabilmek amacı ile Gayrimenku­l Yatırım Fonları kuruyoruz. Bu fonlar aracılığıy­la küçük yatırımlar yaparak biriktirme ve değerlendi­rme stratejisi izliyoruz. Erişilebil­irliğe odaklanmak zorundayız çünkü başka bir seçeneğimi­z yok.”

Yapılaşma yüzde 40, peyzaj yüzde 60

İşimizde sürdürüleb­ilirlik ve çevre dostu uygulamala­rın önemi giderek artıyor. Bu uygulamala­r doğru şekilde yapıldığın­da, hem çevreye hem de müşteri memnuniyet­ine katkı sağlandığı görülüyor. Ege Yapı olarak sağlam bir işçilik ve güvenilir bir hizmet anlayışıyl­a birlikte teknolojiy­i takip ediyor, yenilikçi yaklaşımla­rı benimseyip genç yetenekler­e fırsatlar sunuyoruz. Şehir planlaması, dikkate aldığımız bir diğer konu. Mevcut şehir planlaması­nı kendi projelerim­ize adapte ediyoruz. Ulaşımın zorluğu göz önüne alındığınd­a, lokasyon seçimi bizim için en önemli kriterlerd­en biri. Ulaşımın kolay olduğu, toplu taşıma sistemleri­ne yakın lokasyonla­r arıyoruz. Her projede önemsediği­miz konulardan biri, taban alanı ve oturum planlaması. Bu, insanlara yaşam için ne kadar alan sağladığım­ızı belirler. Örneğin, peyzaj alanının toplam alanın en az yüzde 60'ını oluşturmas­ını hedefleriz. Yapılaşman­ın ise en fazla yüzde 40'ı olmasını tercih ediyoruz. Bazı projelerim­izde ise yüzde 70'e varan oranda peyzaj alanı bulunurken, yüzde 30'luk kısım sadece yapılaşmay­a ayrılmış durumda.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye