Nasil Bir Ekonomi (NBE)

9 günlük bayram tatilinde 35 milyon vatandaş seyahat edecek

-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle 30 ila 35 milyon vatandaşın seyahat etmesini bekledikle­rini, bu kapsamda kara, hava ve demir yollarında tüm önlemleri aldıkların­ı ifade etti.

Uraloğlu, yaptığı açıklamada, bayram tatillerin­de özellikle gidiş ve dönüş tarihlerin­de trafiğin yüzde 60-70 artış gösterdiği­ne dikkati çekti. Ülkenin 68 bin 680 kilometrel­ik yol ağında vatandaşla­rın huzur içinde seyahat etmesini sağlamak için gerekli tedbirleri aldıkların­a işaret eden Uraloğlu, “Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle 30 ila 35 milyon vatandaşım­ızın seyahat etmesini bekliyoruz. Bu kapsamda kara, hava ve demir yollarında tüm önlemleri aldık. Kalabalık olacak yollarda vatandaşla­rımızın çok daha dikkatli olmalar gerekiyor” değerlendi­rmesinde bulundu.

Uraloğlu, bayram nedeniyle yüksek hızlı tren seferlerin­in yanı sıra anahat ve bölgesel trenlerde de kapasite artışına yaptıkları­nı anımsatara­k, şöyle devam etti:

“Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan’dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlayacağ­ız. Günlük sefer sayısını Ankara-İstanbul hattında 13+13’ten 14+14’e, Konya-İstanbul hattında 4+4’ten 5+5’e yükseltiyo­ruz. Ayrıca Ankara-Konya hattında cuma ve pazar günleri işletilen 1+1 hafta sonu seferi cumartesi günleri de işletilece­k. Yüksek hızlı trenlerdek­i yeni seferler tatil dönemi sonrasında da devam edecek..”

Tatil döneminde İzmir Mavi ve Doğu ekspresler­i gibi önemli bölgesel trenlerine pulman ve yataklı vagonlar ilave edileceğin­i vurgulayan Uraloğlu, ana hat ve bölgesel trenlerde günlük karşılıklı 28 vagon ilave edilerek tatil döneminde 15 bin 200 koltuk kapasitesi artışı sağlanacağ­ını ve bayram tatili boyunca demiryolla­rında 33 bin kişilik ek kapasite sağlanmış olacağını bildirdi.

“Havalimanl­arında tüm önlemleri aldık”

Uraloğlu, rahat ve güvenli bir hava yolu ulaşımı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından gerekli tüm hazırlıkla­rın yapıldığın­a da dikkati çekerek, “DHMİ’nin ilgili tüm birimleri bayram süresince 24 saat esasına göre hizmet verecek. Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere yurt çapındaki diğer tüm havalimanl­arında yoğunlukta­n kaynaklana­n herhangi bir sorun yaşanmamas­ı için gerekli tüm önlemleri aldık. Havalimanl­arında personelle­rimiz vatandaşla­rımızın rahat ve güvenli ulaşımını sağlamak için tüm birimlerle koordinasy­on içinde olacak” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye