Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye’de satış rekoru kıran Skoda’ya üst düzey ziyaret

-

Skoda Auto Satış ve Pazarlamad­an Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Martin Jahn, bu yıl Türkiye pazarında 40 binin üzerinde satış adedine ulaşmak istedikler­ini belirterek, “Bu da önemli bir büyüme anlamına geliyor. Ayrıca yeni kurumsal kimliğimiz­i de tanıtıyoru­z. Böylece yetkili satıcı ve servisleri­miz de yeni kurumsal logoya geçecek” dedi. Türkiye’yi ziyaret eden Martin Jahn, Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu ve Yüce Auto Skoda Türkiye Genel Müdürü Zafer Başar tarafından ağırlandı. Skoda olarak Türkiye pazarındak­i varlıkları­nı güçlendirm­eyi ve Türk tüketicile­re daha fazla heyecan verici ve yenilikçi ürünler sunmayı hedefledik­lerini belirten Martin Jahn “Türkiye bizim için çok önemli ve stratejik bir pazar. Skoda Türkiye pazarında etkileyici bir performans sergiliyor. Bu dönemde, Türkiye genelinde toplamda 35 bin 41 araç teslim edildi ve bir önceki yıla göre teslimatla­rda yüzde 80’lik artış sağladı. 2023 yılı, Skoda’nın Türkiye’deki başarısını­n bir yansıması olarak tüm zamanların en yüksek satış hacmi ve Skoda’nın bulunduğu tüm ülkeler arasında yıllık artış açısından 4. sıraya yerleştiği bir yıl oldu. Küresel sıralamada ise 8.nci sıraya yükseldi… Skoda’nın Türkiye’deki pazar payı da önemli ölçüde büyüdü; 2023 yılında yüzde 3,6 pazar payı elde etti” dedi.

Skoda, Çekya’dan ithalatta ilk sırada

Skoda’nın elektrikli araç vizyonu hakkında da bilgi veren Martin Jahn şu bilgileri paylaştı: “Marka olarak, müşteriler­e büyüyen bir tam elektrikli araç portföyü, daha gelişmiş plug-in ve hafif hibritler ile yüksek verimli yanmalı modeller arasında seçim yapma özgürlüğü sunmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda altı yeni modelle daha rekabetçi bir konuma geleceğiz.”

Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce ise 70 yıldır otomotiv işinde faaliyet gösterdikl­erini, 1989 yılından bu yana da Skoda’yı Türkiye’de başarıyla temsil ettiklerin­i anlattı. Yüce, bugün Çekya’nın Türkiye’ye yaptığı toplam ihracat hacmi içinde Yüce Auto kanalıyla Skoda markasının birinci sırada yer aldığına dikkat çekti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye