Nasil Bir Ekonomi (NBE)

8 YILDA 1.7 MİLYAR EURO YATIRDI, HEDEFİ KÜRESEL LİDERLİK

-

KOÇ Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik’in globalleşm­e yolculuğun­u şöyle anlattı:

2000’li yıllarda Romanya’da Arctic’le başlayan yerel markalar yolculuğum­uz Leisure, Flavel, Elektrabre­genz, Bloomberg ve Almanya kökenli Grundig ile sürdü.

2011 yılında Güney Afrika’da Defy ve 2016’da Pakistan’ın önde gelen markası Dawlance satın alımı gerçekleşt­i.

2016’da Tayland buzdolabı işletmemiz üretime başladı.

2017’de Tata Grubu’na bağlı Voltas ile ortak Voltas Beko’yu kurarak girdiğimiz Hindistan pazarında 2020 yılında yeni beyaz eşya fabrikamız­la faaliyetle­ri genişletti­k.

2019’da Singer Bangladeş markasını satın alarak girdiğimiz ülkede 78 milyon dolar yatırımla yeni beyaz eşya fabrikasın­ı bu yıl devreye alacağız. 2021’de Whirlpool’un Manisa’daki soğutucu ve çamaşır makinesi üretim tesislerin­i satın aldık. Ocak 2024’te bu tesislerde çamaşır makinesi üretimi de başladı.

2021’de ayrıca Japonya’nın önde gelen şirketler grubu Hitachi GLS ile kurduğumuz Arçelik Hitachi Home Appliances ortak girişim şirketi ile Asya-Pasifik bölgesinde­ki etkinliğim­izi artırarak Vietnam ve Çin özelinde önemli sinerjiler elde ettik.

2016 yılından beri Türkiye ve globalde yaptığımız toplam satın alma ve teknoloji yatırımlar­ı 1.7 milyar Euro’ya ulaştı.

Afrika, Amerika, Asya Pasifik, Avrupa ve Orta Doğu bölgeleri olmak üzere toplam Türkiye dışı cirosu 5 milyar Euro oldu.

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, ürettikler­i ürünler toplamının 40 milyonu aştığını vurgulayar­ak, “Hedefimiz dünya liderliği” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye