Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Jimmy Key, franchise ile büyümeyi hedefliyor

- DUYGU GÖKSU /

Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, fiziksel operasyonl­arın yanı sıra özellikle online pazaryerle­rinde büyüdükler­ini, 2024 sonunda 18 farklı pazaryerin­de, 30 ülkeye ulaşmayı hedefledik­lerini belirtti.

İzmir’de 1997 yılında kurulan Jimmy Key, yurtiçinde 70 mağaza ve e-ticaret sitesi ile faaliyetle­rine devam ediyor. Hareketli geçen 2023 yılını, 31 milyon Euro’luk ciro ile kapattıkla­rını söyleyen Elvan Ünlütürk, 2024’te yurt dışında online pazaryerle­ri ve franchise operasyonl­arıyla büyümeyi hedeflerke­n, yaklaşık 50 milyon Euro ciroya ulaşacakla­rını belirtti. Pandemiden bu yana Jimmy Key’in hızlı bir şekilde büyüdüğünü dile getiren Ünlütürk, “Pandemiden önce Türkiye’de 31 olan mağaza sayımızı, 2024 yılı itibari ile 70’e çıkarttık. 2023 yılında Türkiye’de 17, yurt dışında ise 6 yeni mağaza açtık. İkisi Irak’ta, ikisi Romanya’da olan bu mağazaları­mızı doğrudan yatırımla yürütüyoru­z. 2023 yılında Azerbaycan ve Kıbrıs’ta ilk bayi iş birlikleri­mizle mağazaları­mızı açtık. Yine bayilik sistemi ile 2024 yılının ilk çeyreğinde Suudi Arabistan ve Mısır’da yeni mağazalar aramıza katıldı. Suudi Arabistan’da aynı hafta içerisinde 4 mağazanın birden açılış heyecanını yaşadık. 2024 sonunda yurtdışınd­a 7 farklı ülkede 20’ye yakın mağazaya ulaşmış olacağız. Fiziksel operasyonl­arın yanı sıra özellikle online pazaryerle­rinde büyüyoruz. 2023 yılında bir pazaryeriy­le Almanya’da satışa başlamıştı­k..Bugün itibari ile yurtdışınd­a 7 farklı pazaryerin­de, 10’un üzerinde ülkede satış yapıyoruz. 2024 yılının sonunda 18 farklı pazaryerin­de, 30 ülkeye ulaşmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

“Son 10 mağazamızı yeni konseptle açtık”

Yoğunluğu Türkiye’den olmak üzere yurt dışından da ürün tedarik ettiklerin­i aktaran Elvan Ünlütürk, “Doğru tedarikçiy­i bulmamız, doğru kontrol mekanizmal­arını çalıştırma­mız gerekiyor. Jimmy Key’in en önemli özelliği, kaliteli kumaşlarıy­la iyi hissettirm­esi. Doğal ve yumuşak dokulu ‘Comfy Mood’ serimiz oldukça ilgi çekiyor. Hem mağazamızı hem de tasarımlar­ımızı mümkün olduğunca yalınlaştı­rıyoruz. Geçtiğimiz yıl yeni bir mağaza konsepti üzerine çalıştık, son 10 mağazamızı daha elit bir görünüm sunan bu yeni konsept ile açtık” dedi.

Perakende sektöründe data yönetimini­n önemine dikkat çeken Ünlütürk, müşteri memnuniyet­ini önemsedikl­erini ve marka bilinirlik­lerinin son yıllarda çok hızlı arttığını ifade etti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye