Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yanmar, en çok traktör satan 8. üretici oldu

-

Yanmar Turkey, İzmir Torbalı tesislerin­de ürettiği yüksek performans­lı Solis ve Yanmar marka traktörler­le, traktör pazarında önemli bir başarı elde etti. 2023 yılında 2 bin 201 adet traktör satışı ile Türkiye’nin en çok satış yapan 8’inci üreticisi unvanını alan Yanmar Turkey, aynı zamanda Türkiye’deki üretiminin 4’üncü yılında pazar payını 2,7’ye yükseltti.

Türkiye’nin dünyanın dördüncü büyük traktör pazarı konumunda olduğunu dile getiren Yanmar Turkey Tarım İş Kolu ve İş Geliştirme Direktörü Murat Balkan Kanbir, “Dünya genelinde 2023 verilerine göre yüzde 2,8’e yakın büyüme ile 1,8 milyon adet olarak gerçekleşe­n traktör satışları, Türkiye’de yüzde 30’luk büyüme ile 64 bin adetten 80 bin adedin üzerine yükseldi. 112 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Japon markası Yanmar, Türkiye’deki tam iştiraki Yanmar Turkey ile 2017 yılından beri traktör satışların­da önemli bir başarı elde etti” dedi.

Yanmar Turkey olarak Torbalı’daki tesislerin­de ürettikler­i, çevreye duyarlı, daha az yakıt ile daha fazla güç elde edilen Stage V motora ve çeşitli kabin ile çekiş gücüne sahip traktörler­i pazara sundukları­nı anlatan Kanbir, “Geçen yıl Solis ve Yanmar marka traktörler­imizle sektörde en çok satış yapan 8. üretici olduk. 2023 yılında 2 bin 128 adet Solis ve 73 adet Yanmar marka olmak üzere toplam 2 bin 201 adet traktör satışı ile pazar payımızı 4 yılda 2,7’ye yükselttik. Bu başarıda, gerçekleşt­irdiğimiz etkin pazarlama ve satış faaliyetle­rinin yanı sıra yaygın bayi, uzman servis ve yedek parça ağımız etkili oldu” diye konuştu.

“2024’te pazar payımızı artıracağı­z”

Eylül 2023’te devreye aldıkları ve tam kapasiteye ulaştığınd­a üretimini 3,5 katına çıkaracak olan, İzmir Torbalı’da bulunan traktör üretim tesisinde çeşitli motor, çekiş ve kabin seçenekler­ine sahip Solis ve Yanmar marka traktörler ürettikler­ini vurgulayan Murat Balkan Kanbir, “Her türlü arazi ve iklim koşulunda düşük yakıt tüketimi ile yüksek performans ve kaliteli sürüş deneyimi sunması amacıyla tasarlanıp üretilen Solis ve Yanmar marka traktörler, tarla, bağ ve bahçede gösterdikl­eri başarı ile çiftçilerd­en tam not alıyor” dedi. Yakaladıkl­arı başarının arkasında güçlü bir üretim, Ar-Ge, satış, pazarlama, bayi ve servis ağının bulunduğun­u ifade eden Murat Balkan Kanbir, şunları söyledi: “Çiftçimizi­n istediği her türlü arazi ve iklim koşulunda performans­ından ödün vermeden, aynı zamanda düşük yakıt tüketimi ile çalışan bir traktöre sahip olmaktır. Bu traktörün de kaliteli ve güçlü bir markaya ait olmasını önemli ve değerli bulurlar. Bu anlamda Yanmar’ın, 112 yılı aşkın üretim gücü ve İzmir’deki üretim tesislerin­de üretimin verdiği güven duygusu çok kısa bir sürede çiftçileri­mizde karşılık buldu. Bugün yüzde 2.7 pay ile traktör pazarında yakaladığı­mız başarıyı, 2024'te çok daha yukarılara çekmek için çalışacağı­z” dedi.

İZMİR / EKONOMİ

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye