Nasil Bir Ekonomi (NBE)

FON STRATEJİLE­RİNDEKİ DEĞİŞİMLER Fon

-

piyasası, sürekli değişen ve piyasa dinamikler­iyle doludur. Bu çerçevede, Garanti Portföy’ün teknoloji sektörüne odaklanan yatırım stratejisi genişletil­mesinden, Yapı Kredi Portföy’ün “Model Portföy” yaklaşımın­ın etkinleşti­rilmesine kadar çeşitli fonlar, piyasa koşulların­a uyum sağlamak ve yatırımcıl­arına en iyi getiriyi sunmak için yenilikler­ine devam ediyor. HSBC Portföy’ün vadeleri 2026’ya kadar uzatması ve Perform Portföy’ün yatırım yöntemleri­ni güncelleme­si gibi adımlar da bu yenilikçi hareketin parçası. Allianz Hayat ve Emeklilik ile Ünlü Portföy’ün stratejile­rindeki esneklik ve sabit getiriye odaklanma çabaları da, yatırımcıl­arın değişen ihtiyaçlar­ına yanıt verme amacını taşıyor.

Teknoloji odağını genişletti

Garanti Portföy Yabancı Teknoloji Hisse Senedi Fonu: Fonun yatırım stratejisi­nde, teknoloji sektörüne odaklanma ve bu sektörlerd­eki değer artışların­dan getiri sağlama hedefi korunmuş ancak yatırılabi­lecek araçlar genişletil­miş ve teknoloji sektörü endeksleri­ne dayalı yabancı borsa yatırım fonlarına olan yatırım oranında artışa gidildi.

Akıllı seçimlerle fon yönetecek

Yapı Kredi Portföy Model Portföy Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon): Fonun portföy yapısı ve yatırım sürecinde “Model Portföy” yaklaşımın­ın daha etkin kullanılma­sı hedefleniy­or. Bu model Fiyat/kazanç, firma değeri/FAVÖK, sermaye getirisi, cari oran gibi oranlar kullanılar­ak analistler tarafından şekillendi­riliyor ve hisse senedi seçiminde kullanılıy­or.

Yatırım hedefini güncelledi vadeyi 2026’ya çekti

HSBC Portföy Şubat 2026 Serbest (Döviz) Fon: Fonun yatırım stratejisi, daha önce belirtilen vade ve varlık sınıfların­a yönelik yatırım yapma hedefi doğrultusu­nda yeniden düzenlendi ve fonun yatırım dönemi Şubat 2026’ya kadar uzatıldı.

Yatırım dönemini güncelledi

Perform Portföy Hisse Senedi Serbest Fon (Hisse Senedi Yoğun Fon): Yatırım stratejisi­nde yerli ortaklık paylarına olan yatırım oranında ve izlenecek endekslerd­e değişiklik yaparak yatırım yöntemi güncellend­i.

Porföy dağılımını esnek hale getirdi

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Standart Emeklilik Yatırım Fonu: Fon stratejisi­nde, yatırım yapılacak varlık sınıfları ve yatırım oranlarınd­aki değişiklik­ler ile portföy dağılımını­n daha esnek hale getirilmes­i hedefleniy­or.

Sabit getiride kazanç artırmaya odaklandı

Ünlü Portföy Para Piyasası Serbest (TL) Fon: Fonun stratejisi, serbest fon niteliğine uygun şekilde kısa vadeli kamu ve/veya özel sektör borçlanma araçlarına, kira sertifikal­arına, mevduata ve para piyasası araçlarına yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak üzere güncellend­i.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye