Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Hatay seçimleri iptal edilsin”

-

CHP yöneticile­ri, Hatay’da itiraz sonucu kesinleşme­den AK Partili adaya mazbata verilmesin­e tepki göstermek için YSK önünde toplanarak, Hatay seçimlerin­in iptal edilmesini talep etti. Açıklamayı genel başkan yardımcıla­rı Gül Çiftçi ve Gökçe Gökçen ile genel sekreter Selin Sayek Böke yaptı. Özgür Özel, geçirdiği ameliyat nedeniyle konuşma yapamadı.

Hatay İl Seçim Kurulunun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasın­ı AK Parti adayı Mehmet Öntürk’e vermesi sonrası CHP, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) önünde bir açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sosyal medya hesabından önceki gün yaptığı çağrısı sonrası CHP heyeti ve partililer, protesto için dün saat 15.00 civarı, Ankara Sıhhiye’de bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önüne geldi.

Özgür Özel’e CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti. YSK Başkanı Ahmet Yener, Özel’i makam odasının kapısında karşıladı, beraberind­eki parti yöneticile­ri ve Yavaş ile bir süre görüştü. Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru yapan CHP, Hatay’da yeniden oy sayımı istedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in YSK Başkanı Ahmet Yener ile yaptığı toplantı yaklaşık 10 dakika sürdü. Toplantını­n ardından CHP’li yetkililer basın mensupları­na açıklamala­rda bulundu. Ses tellerinde­n geçirdiği ameliyat nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel yerine genel başkan yardımcıla­rı Gül Çiftçi ve Gökçe Gökçen ile genel sekreter Selin Sayek Böke konuştu. Selin Sayek Böke burada yaptığı açıklamada, “Bizim YSK’dan beklentimi­z şudur: Objektif olmaları, dilekçenin hangi partilere ait olduğuna bakmadan hukuka uygun karar vermelerid­ir. İtirazımız­ı yaptık. Değerlendi­rmeye alınmasını bekliyoruz. Biz ilk günde de adayımızın arkasınday­dık. Süreç içerisinde bize iletilen farklı talepleri göz önüne aldık. Hatay halkının tercihi olan Lütfü Savaş’ın adaylığını­n tescillenm­esini istiyoruz. Oyların yeniden sayılmasın­ı daha sağlıklı bir şekilde halkın ne söylemek istediğini anlamamız için istiyoruz. Depremde hayatını kaybeden 3 bin 389 kişinin seçmen olarak hesaplandı. Bu sebeple seçimin iptal edilmesini istedik” ifadelerin­i kullandı.

Öte yandan, Ankara Emniyet Müdürlüğü, basın açıklaması öncesinde Sıhhiye’de güvenlik önlemleri aldı. YSK’nin binasının da bulunduğu Sıhhiye’deki parkın etrafı bariyerler ile kapatıldı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye